Note
Læsetid: 1 min.

KLASSISK

Kultur
9. februar 2001

(2. sektion)

*Rumi Der er snart koncert med klassisk persisk musik i Aalborg. Den klassiske persiske musiktradition er en ældgammel musikform tæt knyttet til sufitraditionen og den persiske poesi med dens besyngelse af kærligheden, skønheden, vinen, musikken, spiritualiteten. Navne som H’fez (1320-1389), Mowlavi Rumi (1207-1273), Sa’di (1216-1292) osv. kan her nævnes. I modsætning til den europæiske klassiske musik, hvor improvisation i dag stort set er glemt, er den persiske musik baseret på improvisation indenfor forskellige modale systemer. Hossein Omoumi: ney-fløjte & sang. Fariborz Kiani: tombak & daf (håndtrommer)
Lø. kl. 20 i Huset, Aalborg

*Koppel Anders Koppel er en af de få, der kan lokke blide, brusende og dybtfølte toner ud af Hammond orglet. Medstifter af Savage Rose, livstidsmedlem af Bazaar, studiemusiker på utallige plader, film- og teaterkomponist, og her leder af ny trio med søn Benjamins saxofon og Jakob Andersens slagtøj.
Sø. kl. 17 i Byggeriets Hus, Godthåbsvej 33

*Hartmann Der er koncert i Radiohusets Relieffoyer. Musik af Emil Hartmann, Johannes Brahms, Edison Denisov og Astor Piazzolla. Medvirkende: Mette Bugge Madsen: klarinet; Jørgen Jensen: cello; Klaus Jerndorff: klaver; Kirsten Rønn: mezzosopran; Alice Nørregård: klaver; Ivar Bremer Hauge: violin; Barbara Skorb-Stadnicka: cello; Bo Lundby Jæger: klaver; Klaus Tönshoff: klarinet; Jesper Juul Sørensen: basun; Stanimir Todorov: cello; Arne Jørgen Fæø: klaver.
Sø. kl. 11 i Radiohusets Relieffoyer

*Verdi Det Kgl. Teater har haft premiere på Verdis opera Otello. Det nådesløse drama om skinsygens djævelske gift bliver sat i scene af Staffan Valdemar Holm. Bente Lykke Møller skaber scenografien, og Michael Schønwandt dirigerer Kapel, Operakor og solisterne Stig Fogh Andersen som Otello og Irene Theorin som Desdemona. Den frygtindgydende rolle som Jago varetages af Per Høyer. Otello er anden del af sæsonens Verdi-markering og indgår i festivalen Viva Verdi.
Ti. kl. 20 i Det Kgl. Teater. Opføres også 16., 19., 21., 27. februar, 3. marts, og 30. maj

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her