Læsetid: 2 min.

UDSTILLINGER

Kultur
23. februar 2001

(2. sektion)

Inside White
*»Inside White« er en udstilling med malerier af Julie Sass (f. 1971), der netop har færdiguddannet sig ved både Kunstakademiet i København og New York University. Hun fremsiger på en helt hvid baggrund sine ofte stærkt farvede fortællinger i en skrøbelig, urolig streg.
Galerie Susanne Højriis, Bredg. 63, 1. Kbh. ti.-fr. 11-17, lø. 11-14. Til 10. mar.

*Grønningen Kun 35 af sammenslutningens 53 medlemmer bidrager i år. Det giver plads til ekstra mange yngre gæster: Thomas Kluge, Malene Bach, Malene Landgreen, Nynne Livbjerg, Sophia Kalkau, Cai-Ulrich von
Platen, Peter Rössel,
Erik Steffensen og Ivar Tønsberg.
Charlottenborg. Åbner på lø. 13-17. Dgl. 10-17. Til 18. mar.

*The Wake i Horsens Kunstmuseum. 4-skærmsvideoinstallationen af Michael Kvium og Christian Lemmerz er et overvældende multimedie projekt, baseret på James Joyces’ roman Finnegans Wake fra 1939. »History is a
nightmare from which I’m trying to wake up« sagde forfatteren selv.
Carolinelundsvej 2, horsens. Ti.-fr. 11-16, lø.-sø. 11-17. Til 3. mar.

*Albert Mertz: »Fra et langt liv i kunstens tjeneste. Malerier, og collager/tegninger fra 50’erne og frem til 1990 dokumenterer denne kunstneriske problemmagers interessante oeuvre. Udstillingen er kurateret af Lone Mertz, Søren Andreasen og Jes Brinch.
Stalke Galleri. Vesterbrog. 14A, Kbh. On.-fr. 13-18.30, lø. 11-15. Åbner i mor. 17-20. Til 6. apr.

*»Du er helt ny – du er retro« er en udstilling, arrangeret af Jasper Sebastian Stürup og Eske Knudstrup, der viser politisk kunst fra 70’erne, der spiller sammen med kunst fra 90’erne. Fra Ursula Reuter Christiansen, Erik Hagens, Dea Trier Mørck og Palle Nielsen, til Lisa Strömbeck, Suzette Gemzøe og John Kørner m.fl.
Trapholt, Kolding. Åbner i dag. Dgl. 10-17. Til 23. apr. netkatalog: www.trapholt.dk/ny-retro

*danskheder/events 2001 er en udstillingsrække, som Århus-galleriet Rhizom har taget initiativ til. Forskellige danske kunstnere med udenlandske rødder, udstiller på skift og undersøger, hvad en oprindelse i udlandet betyder for deres identitet. Den første er Lise Harlev, der boede i udlandet og fandt sig selv i rollen som observatør. »Det kan såre éns stolthed,« hedder hendes udstilling.

Studsg. 42, Århus. Til 25. mar.
*Ejler Bille udstiller litografier i: Hostrup-Pedersen & Johansen, Valhøjvej 15, baghuset, Valby. Dgl. 10-16. Åbner i dag. Til 22. mar.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her