Læsetid: 2 min.

UDSTILLINGER

Kultur
16. februar 2001

(2. sektion)

*Decembristerne viser nye værker af medlemmerne, heriblandt Jens Birkemose, Doris Bloom, Inge Ellegaard, Henrik Flagstad, Henrik Have, Sys Hindsbo, Jørgen Carlo Larsen, Hans Christian Rylander m.m.fl. Blandt gæsterne kan nævnes den australske foto- og filmkunstner Tracey Moffat, Jonas Maria Schul, John Kørner m.fl.
Den Frie Udstillings Bygning. Oslo Pl. Åbner i mor. 13-17. Dgl. 10-17. Til 4. mar.

*Anton Hansen Mellemkrigstidens sorte satiriker (1891-1960), havde både hjerte for arbejderklassen og en hvas, satirisk streg. Han var kendt i hele Skandinavien og i Tyskland og Frankrig, særlig i tiden efter første verdenskrig.
Arbejdermuseet, Rømersg. 22, Kbh. Åbner i mor. Ti.-sø. 10-16. Til 5. jun.

*Ingvar Cronhammar – Stage Den svensk-danske billedkunstner (f. 1947) hører i dag til blandt dansk nutidskunsts mest markante kunstnere. En række modeller fra 1988 og frem samt hans store værk Stage fra 1991 kan nu ses i:
Brandts Klædefabrik, Odense. Åbner i mor. Dgl. 10-17. Til 28, mar.

*Transform er en arkitektgruppe, der arbejder med bl.a. computergrafik. Udstillingen »Albertslundtapetet« indgår som en del af en serie af undersøgelser i projekt »H-byen«, der forsøger at diskutere identitet og samfundsstrukturer på (inter)national skala. Den har taget navn efter det store motorvejs-H i Danmark.
Albertslund Rådhus. Åbner på ma. Dgl. 9-22. Til 25. mar.

*Kehnet Nielsen udstillede sine malerier og træsnit på en fabelagtig udstilling i Lunds Kunsthal omkring årsskiftet. Nu kan man se et ekstrakt af udstillingen i:
Galleri Susanne Ottesen, Gothersg. 49, Kbh. Ti.-fr. 10-13 & 14-18. Lø. 11-15. Slutter 10. mar.

*Hans Voigt Steffensens gouacher og malerier fanger kvinden og landskabet i en lyrisk, rytmisk og farveintens form, der mætter blikket.
Asbæk, Bredg. 20, Kbh. Ma.-fr. 11-18, lø. 11-16. Til 3. mar.

*Ib Geertsens (f. 1919) mobiler er legende, spontane, og samtidig svævende tegn, der danner uendelige signaler i luften. Nu kan man se hans bevægelige værker i:
Esbjerg Kunstmuseum. Til 25. mar.

*Nils Erik Gjerdeviks konkrete vægmalerier, papirarbejder og malerier inddrager hele gallerirummet. Hans nye installation kan ses i:
Galleri Tommy Lund. Njalsg. 21, bygn. 15, Kbh.S. Ti.-fr. 12-17, lø. 12-15. Til 3. mar.

Corner 2001
*Hovedattraktionen på årets udstilling er den britiske maler R.B. Kitaj (billedet). Kitaj er rundet af den såkaldte Londonskole, der også omfatter Frank Auerbach, Lucian Freud og Francis Bacon. I lighed med kollegerne gik han i en periode, hvor det abstrakte kunst gik sin sejrsgang over den vestlige verden, imod strømmen og fornyede det figurative maleri. Herudover kan man se sammenslutningens faste medlemmer, bl.a. den fra Information kendte tegner Peter Lautrop, fotokunstneren Kirsten Klein, surrealisme-realisten Poul Anker Bech, tigermaleren Uffe Christoffersen og den poetiske erotiker og vildbasse Lars Ravn
Corner, Charlottenborg. Dgl. 10-17. Til 18. feb.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her