Læsetid: 2 min.

UDSTILLINGER

Kultur
23. marts 2001

(2. sektion)

Take Off 20:01
Udstillingen »Take Off 20:01« i Aarhus Kunstmuseum er en kvalificeret pejling af et udvalg af den unge kunstscenes seneste frembringelser. Den breder sig også til seks satellitter i byen. En af disse er særligt vellykket og overraskende. Den består af porcelænsaftryk af plasticemballage, skabt af Lars Chr. Rank. Han visker effektivt tavlen ren for os, så vi kommer til at tænke over det ’usynlige’, vi smider i skraldespanden hver dag.
Aarhus Kunstmuseum. Ti.-sø. 10-17. Til 22. apr.

*KunNew Settlements er en udstilling med interessante uden- og indenlandske kunstnere, der udtrykker sig via foto, installation, tegning, performance, video m.m. om nye bosættelser, urbanitet, og om hvordan det moderne vestlige samfund udvikles og historien derom skrives. Udstillingen beskæftiger sig også med samfundets fortrængninger, og hvordan historien påvirkes af konsum-, reklame- og mediekulturen.
Nikolaj. Åbner i mor. Dgl. 12-17. Til 6. maj

*Vinterrejse er en udstilling af fortættede streger, der skaber frit svævende kosmiske verdener. Det er raderinger og monotypier, skabt under et ophold på bl.a. San Cataldo i Italien af den på Bornholm bosatte kunstner Inge Lise Westman.
Clausens Kunsthandel, Toldbodg. 9, Kbh. Ma.-lø. 11-17. Til 7. apr.

*This here. That there Morten Buch Jørgensen, der også er udstillingsaktuel i Aarhus på udstillingen »Take Off« med nogle strenge, konceptuelle modul-malerier, skabt sammen med Jacob Leth Jensen, udstiller nu solo i:
Galleri Susanne Ottesen, Gothersg. 49, Kbh. Ti.-fr. 10-13 & 14-18. Lø. 11-15. Til 21. apr. Åbner i dag 17-19

*Det evige – Univers – og Sofa er en udstilling af animationsinstruktøren og forfatteren Gunnar Wille. På udstillingen zoomer han ind på et sted ude mellem stjerner og galakser. Han lader velkendte, konkrete hverdagsting støde sammen med drømme og fantasier i en udstilling i tre dimensioner og med lyd.
Museet for Samtidskunst. Stændertorvet 3D, Roskilde. Åbner i dag 17-19. Til 3. jun. www.mfsk.dk

*Maleren Jesper Christiansen arbejder underfundigt og raffineret med maleriets flade, hvor forgrund og baggrund alternerer. Nu har han skabt en række litografier, som vises i anledning af 25-års jubilæet i:
Hostrup-Pedersen & Johansen, Valhøjvej 15, baghuset, Valby. Dgl. 10-16, lø. 12-16. Til 19. apr.

*Overflow er en udstilling med maleriinstallationer af Malene Bach, kendt for bl.a. en inciterende maleriinstallation, som netop er taget ned fra Grønningens foyer.
Traneudstilling, Gentofte Hovedbibliotek, Hellerup. Ma.-to. 10-19, fr. 10-18, lø. 10-15, sø. 12-16 (marts). Åbner i mor. kl. 14. Til 28. apr.

*Sandra of the Tuliphouse Or how to live in a Free State er en videoinstallation om Christiania, København og Danmark, skabt af Joachim Koester og Matthew Buckingham.
X-rummet, Statens Museum for Kunst, Sølgv. 48-50. Ti.-sø. 10-17, on. 10-20. Til 20. maj

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her