Læsetid: 2 min.

UDSTILLINGER

Kultur
16. marts 2001

(2. sektion)

Helte i popstil
*Lars Grenaae (f. 1966) udstiller malerier og serigrafier med reference til kunsthistoriens store skikkelser – og heltene fra tegneserierne som Superman her, fremført i bedste popstil. Værkerne kan ses i et Østerbro-galleri, som ikke er kendt af så mange, men som ligger på bydelens hovedstrøg, vis à vis USA og Canadas ambassader.
Galleri Pi, Dag Hammerskjölds Allé 33, Kbh. Ma.-fr. 10-17:30, lø. 10-16. Til 27. mar.

*Sandra of the Tuliphouse Or how to live en a Free State er en videoinstallation om Christiania, København og Danmark, skabt af Joachim Koester og Matthew Buckingham.
X-rummet, Statens Museum for Kunst, Sølgv. 48-50. Åbner i mor. Ti.-sø. 10-17, on. 10-20. Til 20. maj

*Den i Berlin bosatte, norske kunstner, Olav Christopher Jenssen, er en af Norges mest interessante malere. Hans tvetydige former, der rummer både organiske og geometriske figurer, virker på en og samme tid kalkulerede og tilfældige, spontane og planlagte. Udstillingen viser 200 tegninger fra slutningen af 90’erne til i dag.
Sønderjyllands Kunstmuseum, Kongevej 51, Tønder. Ti.-sø. 10-17. Til 10. jun.

*Inhaling Human Suffering Exhaling Well Being er et »socialt Design af FOS«
(f. 1971), der udstiller både i Café Englen i Aarhus i Art-box-regi med foredrag i aften kl. 20.00, hvor cand.ma.g Jesper Tække taler om »Jeg siger hej – du siger hej – om det Autopoetiske.« Samtidig har han skabt skabt en poetisk-social total installation i: Galerie Mikael Andersen, Bredg. 63. Ti.-fr. 11-18, lø. 11-14. Til 30. mar.

*Bodil Nielsen viser fem nye malerier på udstillingen »Interior, Moonlight, Red/Green.« De er skabt med skabelon. Malerierne skal ifølge kunstneren mere give plads end tage plads i rummet.
Galleri Søren Houmann,
Sølvg. 9, Kbh. Ti.-fr. 13-17, lø. 11-14

*Kunstportal www.Artaround.com er den første nordiske kunstportal på Internettet. Det er en stor præsentation af nogle af de mest fremtrædende kunstnere, der repræsenteres af 16 gallerier og enkelte museer i landet. Man kan nu søge kunst og information om kunst på ovennævnte adresse. Lanceringen fandt sted i går i Galerie Asbæk.

*Come on Feel the Noise er en gruppeudstilling, kurateret af kunstneren Niels Bonde og den kun 23-årige tysk-amerikanske gallerist Leo Koenig. Heri deltager foruden Bonde, også en lang række unge, internationale kunstnere, bl.a. Gelatin fra Østrig, der også repræsenterer Østrig ved Venedigbiennalen til sommer, og Marko Lehanka, som repræsenterer Tyskland.
Asbæk, Bredg. 20, Kbh. Ma.-fr. 11-18, lø. 11-15. Til 31. mar.

*Riverrun er en udstilling med skulpturer af Morten Stræde. Den er netop åbnet i:
Bornholms Kunstmuseum, Helligdommen, Gudhjem. Ti.-to. 13-17, sø. 13-17. Til 16. apr.

*Broen mellem Danmark og Sverige er blandt andet resultat af et nært samarbejde mellem ingeniør og arkitekt. Det kan man se mere om på en stor udstilling, der åbner i Meldahls Smedie på Holmen i dag.
Udstillingshallen, Danneskiold Samsøes Allé 51. Åben alle dage 12-18, entré 20 kr. Til 1. apr.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her