Læsetid: 2 min.

UDSTILLINGER

Kultur
9. marts 2001

(2. sektion)

Kirkebys glædelige comeback
*Med sine gouacher fra efteråret 2000, primært malet i slottet i di Bezzo Arnasco i Norditalien, er Per Kirkeby igen tilbage på kunstscenen efter hjerneblødningen sidste sommer. Men det forunderlige er sket: Han har vundet en ny sensibilitet og er blevet sig selv igen, men i en mere søgende og poetisk udgave. De nye billeder er skabt på en glæde over livsunderet.
Galleri Bo Bjerggaard, Pilestræde 48, 2. Kbh. Ti.-fr. 12-18, lø. 11-15. Til 31. mar.

*Bodil Nielsen viser fem nye malerier på udstillingen »Interior, Moonlight, Red/Green.« De er skabt med skabelon. Malerierne skal ifølge kunstneren mere give plads end tage plads i rummet.
Galleri Søren Houmann, Sølvg. 9, Kbh. Ti.-fr. 13-17, lø. 11-14. Åbner i dag 17-20.

*Kunstportal www.Artaround.com er den første nordiske kunstportal på Internettet. Det er en stor præsentation af nogle af de mest fremtrædende kunstnere, der repræsenteres af 16 gallerier og enkelte museer i landet. Man kan nu søge kunst og information om kunst på ovennævnte adresse. Lanceringen fandt sted i går i Galerie Asbæk.

*Come on Feel the Noise er en gruppeudstilling, kurateret af kunstneren Niels Bonde og den kun 23-årige tysk-amerikanske gallerist Leo Koenig. Heri deltager foruden Bonde, også en lang række unge, internationale kunstnere, bl.a. Gelatin fra Østrig, der også repræsenterer Østrig ved Venedigbiennalen til sommer, og Marko Lehanka, som repræsenterer Tyskland.
Asbæk, Bredg. 20, Kbh. Ma.-fr. 11-18, lø. 11-15. Til 31. mar.

*Den Frie Udstilling har i år en stor mindeophængning af Palle Nielsen. Ligesom sidste år er Martin Erik Andersen gæst på udstillingen. Den anden gæst er Henrik B. Andersen. Sammenslutningens stærke hold består ellers af kunstnere som Hein Heinsen, Torben Ebbesen, Per Bak Jensen til Thorbjørn Lausten, Lis Nogel, Elle Klarskov, Anders Kirkegaard, Bjørn Nørgaard m.fl.
Udstillingsbygningen, Oslo Pl. Åbner i mor. 10-17. Dgl. 10-17. Til 1. apr.

*Riverrun er en udstilling med skulpturer af Morten Stræde. Den er netop åbnet i: Bornholms Kunstmuseum, Helligdommen, Gudhjem. Ti.-to. 13-17, sø. 13-17. Til 16. apr.

*Ian McKeever Malerier fra 1993-2000 af den britiske maler, beviser, at han går sine egne veje og søger tilbage til førromerske rødder i sine meditative værker.
Brandts Klædefabrik, Odense. Åbner i dag kl. 17. Ti.-sø. 10-17. Til 20. maj.

*Claus Carstensen er back in buiseness med sin udstilling NO bestående af nye malerier, skabt ud fra tegninger fra Mauritius sidste sommer.
Art-box, Studsg. 40, 3. Århus C. Åbner i dag 15-18. Ti.-fr. 12-17. Lø. 11-14. Til 4. apr.

*Passionstoner er en udstilling med religiøse temaer i vestnordisk kunst. Heri deltager kendte kunstnere fra landene i det tidligere, danske storrige: Norge, Island, Færøerne foruden Danmark. Kunstnere som Sv. Wiig Hansen, Joensen Mikines, Olivia Holm-Møller, Robert Jacobsen, Sigurjón Olafsson m.fl. optræder.
Sophienholm. Åbner i dag. Nybrovej 401, Lyngby. Ti.-sø. 11-17. Til 21. apr.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her