Note
Læsetid: 1 min.

KLASSISK

Kultur
27. april 2001

(2. sektion)

*Bergstrøm-Nielsen Der er festival med levende, ny eksperimenterende musik i Huset den 27.-29. april. Arrangøren skriver, at det er »den største manifestation nogensinde for denne musik i Danmark«. Festivalen åbner i dag kl. 15 i Salon K med litterær-musikalsk optræden. På Foyerscenen Kl. 17: Duo-improvisation med Sture Ericson (sax & bascl) og Martin Klapper (legetøj, skrot, båndoptager m.m). Teatersalen. Kl. 20-22: Fri og komponeret jazz med John Tchicai (sax), Christian Kyhl (sax), Peter Friis Nielsen (bas) og P.O. Jørgens (perc). Lørdag i Salon K kl. 14-17: Symposium om eksperimenterende musiks særlige karakteristika og kvaliteter. Efterfulgt af litterær-musikalsk optræden v/ Dan Marmorstein (p), Ulrikka Gernes (voc) og Randi Pontoppidan (voc). Og meget andet frem til søndag. Plancheudstillingen, »Grafisk Notation i Ny Dansk Musik« vil være ophængt i Huset på Caféscenen i forbindelse med festivalen. Udstillingen er produceret af Dansk Komponistforening og tilrettelagt af Carl Berg-strøm-Nielsen i samarbejde med MIC, Dansk Musik Informations Center.
I dag kl. 15 i Huset i Magstræde, Rådhusstræde 13, 1466 København K, Tlf.: 33 15 20 02; www.kntn.dk

*Nielsen Den Ny Opera har haft premiere på Carl Nielsens Maskerade. Musikalsk ledelse af Den Ny Operas Orkester og kor: Lars Ole Mathiasen. Blandt de medvirkende er Jacob Zethner-Møller, Edith Guillaume, Henrik Krogh Christensen. Helge Reinhardt har instrueret.
I aften sidste forestilling kl. 19.30 på Den Ny Opera, Mu-sikhuset Esbjerg, Havnegade 18, Esbjerg. Billetbestilling: 75 12 24 98

*Adès Den Anden Opera præsenterer i samarbejde med Berliner Kammeroper og The Music Theatre Group britten Thomas Adés’ opera Powder her Face. Engelske sangere og Athelas Sinfonietta Copenhagen.
Lø. kl. 20 i Den Anden Opera. Spiller også søndag og tirsdag kl. 20

*Vivaldi Der er familiekoncert i Odense Koncerthus. Odense Symfoniorkester under dirigenten Matthew Rowe spiller musik af Prokofiev, Vivaldi, Rossini o.a.
Lø. kl. 11.30 i Odense Koncerthus, Carl Nielsen Salen

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her