Note
Læsetid: 1 min.

KLASSISK

Kultur
20. april 2001

(2. sektion)

*Ruders Den amerikanske guitarist David Starobin gæster Danmark, og skal spille sammen med Odense Symfoniorkester. Jan Wagner står i spidsen for orkester og solist. Man uropfører Poul Ruders’ Paganini Variations. På programmet står også den argentinske komponist Alberto Ginasteras Pampeana nr. 3 og Musorgskijs Udstillingsbilleder i Ravels instrumentation.
I aften kl 20 i Odense Koncerthus. Koncertintroduktion kl. 18.30 i Carl Nielsen Salen

*Hørsving NUMUS festivalen for ny musik finder sted i Århus. Internationale udøvere som Arditti Kvartetten, Ensemble Reserche og pianisten Rolf Hind spiller musik af bl.a. Rihm, Huber, Adés og Sørensen. Danske ensembler som Aarhus Sinfonietta, Lin Ensemble og Aarhus Symfoniorkester er også med og spiller musik af f.eks. Lindberg, Kagel, Ruders og Sciarrino.
I aften kl. 19.30 i Musikhuset Aarhus, Lille sal (Ensemble Reserche), kl. 22.30 i Lille Sal (Lin Ensemble). Festivalen slutter søndag. Flere oplysninger på www.numus.dk

*Sibelius Sæsonens sidste koncert med Det Kongelige Kapel er den finske komponist Jean Sibelius igen repræsenteret – denne gang ved violinkoncerten i d-mol. Solist er den kendte Nikolaj Znaider. Koncerten dirigeres af Michael Schønwandt. På programmet i øvrigt: Carl Nielsens 3. symfoni med tilnavnet Espansiva og Edward Elgars koncert ouverture In the South.
Fr. kl. 19.30 i Tivolis Koncertsal

*Augustyn Ensemble Nordlys er Skandinaviens første komponistensemble og består af en udøvende del på fire musikere og en skabende del på fire komponister. Udover de helt nye værker Nordlyskomponisterne har skabt, vil ensemblet opføre værker af den polske komponist Rafal Augustyn. En del af programmet vil således være resultatet af et samarbejde mellem ensemblet og den polske komponist. Ensemblet og aftenens program vil blive introduceret
kl. 19.30 af Erik Christensen. Ti. kl. 19.30 i Den Sorte Diamant (selve koncerten begynder kl. 20)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her