Læsetid: 2 min.

UDSTILLINGER

Kultur
27. april 2001

(2. sektion)

Fingermaling
*Michael Kviums projekt ’Fingerprints’ er skabt med kunstnerens egen pegefinger, som han har dyppet i trykfarve og brugt til at lave aftryk direkte på papiret. Tre fingeraftryk centreret på midten, danner symbol på et råbende ansigt med henvisning til Munchs Skriget. Udstillingen er den femte i rækken af 25-års jubilæumsudstillinger i:
Hostrup-Pedersen & Johansen, Valhøjvej 15, baghuset, Valby. Er åbnet. Dgl. 10-16, lø. 12-16. Til 16. maj

*Elmgren & Dragset, kunstnerparret, der er mere kendt internationalt end nationalt, udstiller nye værker i:
Galleri Nicolai Wallner, Njalsgade 21, Kbh. Ti.-fr. 12-17, lø. 12-15. Til 26. maj

*Kirstine Roepstorff
(f. 1972) viser på udstillingen »My World Does Not Exist« i Esbjerg Kunstmuseums rum for eksperimenterende kunst. Et rum, der benægter eksistensen af hendes verden. Det består ellers af velkendte, dagligdags møbler, men her er de spundet sammen som et sart og skrøbeligt edderkoppespind, der gør dem fremmede.
Ti.-sø. 10-16. Til 4. jun.

*Gutte Eriksens retrospektive udstilling omfatter prø-ver fra hendes smukke, keramiske oeuvre, især de sidste fem-seks års keramik i varme, rødlige glasurtoner, ofte forbundet med turkisgrønt
islæt. Samtidig begrunder fremvisningen hendes modtagelse af Prins Eugen Medalje og to store legater.
Vejen Kunstmuseum. Til 26. aug.

*Kristian Hornsleths udstilling »Rape Kill Steal Burn« tager afsæt i »den almindelige menneskelige foretagsomhed,« som det hedder i pressemeddelelsen. Det må være stærke sager i skikkelse af maleri, fotografi og skulptur.
Stalke Galleri, Vesterbrogade 14A, Kbh. On.-fr. 13-17:30. lø. 11-15. Til 26. maj

*1:1 er en udstilling med nye værker af Ruth Campau, Michael Mørk, Bodil Nielsen og Torgny Wilcke – konfronteret med værker fra museets samling af Manzoni, Fontana, Paolo Scheggi, Carel Visser, Knud Hvidberg og Paul Gadegaard. Den handler bl.a. om størrelsesforhold og forholdet mellem beskuer og værk.
Herning Kunstmuseum. Til 27. maj

*Lars H.U.G. udstiller retrospektivt »1000 billeder uden lyd«. Han har virket som billedkunstner, længe inden hans musikalske løbebane startede. Han er uddannet på Kunstakademiet i Århus og har hele tiden tegnet, malet og lavet objekter. Det er et skævt og underfundigt, figurativt sprog, han betjener sig af.
Gjethuset, Frederiksværk. Åb-ner på søn. Dgl. 12-16. Til 5. jun.

*Designeren Ole Palsby og keramikeren Bente Hansen har skabt udstillingen »Indhold«, der sætter designede hverdagsgenstande og unika-værker stævne. Her mødes fri og bunden form, form og indhold og ikke mindst kunst og brug.
Kunstindustrimuseet, Bredgade 68, Kbh. Til 3. jun.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her