Læsetid: 2 min.

UDSTILLINGER

Kultur
20. april 2001

(2. sektion)

Riverrun
*Morten Stræde viser på sin udstilling »Riverrun« nye skulpturværker, som først blev vist på Bornholms Kunstmuseum. Nogle af dem er fritstående, andre hænger på væggen. Men fælles for dem er, at de henviser til stof og elementer i bevægelse, og titlerne peger på vores kulturs og sprogs konstante billedliggørelse af naturen. Her ses værket Landslide, bronze, 2000.
Galerie Mikael Andersen. Bredg. 63, Kbh. Åbner i mor. 17-19. Ti.-fr. 12-17, lø. 10-14. Til 27. maj

*Kunstkometen En hyldest til internationale kunstnere i Danmark. Her kan ses værker af Anna Izabela Zadros Hansen, Ali Jabbar, Eduardo Soza, Khaled D. Ramadan, Mahmoud Al-Ibadi, Miguel Vega Olivares, Nawal Al-Sadon og Vladimir Voronin. I udstillingen indgår bl.a. cudi’s (Center for Urbanitet, Dialog og Identitet) forslag til en mobil the-salon i Vollsmose. Udstillingen er støttet af Dansk Flygtningehjælps Kulturbestyrelse og Galleri Shambala.
Brøndsalen, Frederiksberg Runddel. Ti.- lø. 13 - 18. Til 28. apr.

*Den færøske kunstner Tróndur Patursson viser glasmalerier, temperamalerier og grafik. Udgangspunktet er den storslåede færøske natur. Han gengiver den ikke i traditionel, figurativ forstand, men omskriver indtrykkene i et abstrakt/ekspressivt billedsprog af stor skønhed.
Kastrupgårdsamlingen. Åbner i dag. Dgl. 14-17, on. 14-21. Man. lukket. Til 10. jun.

*Mogens Andersen – maleri – akvarel 1959-1995. En udstilling med den abstrakte maler, der om nogen har været med til at placere det såkaldt genstandsløse maleri i det offentlige rum, og som har forsvaret dets sag i bøger, kronikker og sidst, men ikke mindst, i malerier.
Profilen, Grønneg. 93, Århus C. Dgl. 10-17, Lø. 10-13. Til 15. maj

*Charlottenborgs Forårsudstilling er spektakulær og absolut seværdig og har i år en lang række debutanter inden for de forskellige kunstarter. Men ingen grafik.
Charlottenborg. Dgl. 10-17. Til 29. apr.
nNyophængning i Aarhus Kunstmuseum med fokus på Surrealisme/CoBrA. En helt ny motivkreds for kunsten opstår omkring 1930 – foranlediget bl.a. af psykoanalysen. 90 værker af kunstnerne Richard Mortensen, Wilhelm Freddie, Harry Carlsson, Vilhelm Bjerke-Petersen, Elna Fonnesbech-Sandberg og Sv. Dalsgaard er nu stillet til skue.
Til 5. aug. Ti.-sø. 10-17, on. 10-20.

*Finnish Today er en udstilling med finsk nutidskunst. Den markerer den finske præsidents statsbesøg, men udstillingen markerer også galleriets 25 års jubilæum. I forbindelse med udgivelsen af Nicolai Howalts bog 3 x 1 er ligeledes åbnet en udstilling med fotos af den unge kunstner.
Asbæk, Bredg. 20, Kbh. Ma.-fr. 11-18, lø. 11-15. Til 29. apr.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her