Læsetid: 3 min.

UDSTILLINGER

Kultur
11. april 2001

(2. sektion)

Den omvendte verden
*Luis Vidal (f. 1970) hører til blandt Spaniens lovende, unge kunstnere. Han ombytter livsprocessen i sine små skulpturer og fotografier, således at de nyfødte poserer og agerer som voksne, mens de voksne anbringes i livmoderen. Der er også store farvefotografier
af gadebørn i Sao Paulo, der blotter maven for kunstneren, og som kunstneren har forsynet med en navlestreng.
Galleri Christian Dam, Bredg. 23, Kbh. Ma.-fr. 12-17, lø. 12-15. Til 29. apr.

*Tróndur Patursson, færøsk kunstner, viser glasmalerier, temperamalerier og grafik. Udgangspunktet er den storslåede færøske natur. Han gengiver den ikke i traditionel, figurativ forstand, men omskriver indtrykkene i et abstrakt/ekspressivt billedsprog af stor skønhed.
Kastrupgårdsamlingen. Åbner i dag. Dgl. 14-17, on. 14-21. Man. lukket. Til 10. jun.

*Mogens Andersen – maleri – akvarel 1959-1995 er en udstilling med en abstrakt maler, der om nogen har været med til at placere det såkaldt genstandsløse maleri i det offentlige rum, og som har forsvaret dets sag i bøger, kronikker og sidst, men ikke mindst, i malerier.
Profilen, Grønneg. 93, Århus C. Dgl. 10-17, Lø. 10-13. I Påsken: Skærtorsdag og langfredag 12-16. Til 15. maj

*Charlottenborgs Forårsudstilling har i år en lang række debutanter inden for de forskellige kunstarter. Men ingen grafik.
Charlottenborg. Dgl. 10-17. Til 29. apr.

*Kunst på tårnhøjt niveau er en påskeudstilling med 11 kvindelige kunstnere, der udtrykker sig i glas og maleri. Det er andet år, gruppen udstiller i vandtårnet ved påsketid.
Det gamle vandtårn på Randersvej, Århus. Åbner Skærtorsdag 14-17 og fra Langfredag til 2. påskedag fra 12-17.

*Finnish Today er en udstilling med finsk nutidskunst. Den markerer den finske præsidents statsbesøg, men udstillingen markerer også galleriets 25 års jubilæum. I forbindelse med udgivelsen af Nicolai Howalts bog 3 x 1 åbner ligeledes en udstilling med fotos af den unge kunstner.
Asbæk, Bredg. 20, Kbh. Ma.-fr. 11-18, lø. 11-15. Til 29. apr.

*Finn Larsen viser fotografier med titlen Bane. Serien omfatter fotografier med landskabet omkring jernbanestrækningen Randers-Århus. De 58 km, er inddelt i 12 ture à fire-fem km, som er blevet gennemsøgt og -fotograferet af Finn Larsen.
Randers Kunstmuseum. Til 27. maj

*Foto Finlanadia med deltagelse af Iikka Halso, Maarit Hohteri, Juha-Pekka Inkinen, Vuokko Isoherranen og Jouko Lehtola er netop åbnet i:
Fotografisk Center, Gl. Strand 48. Ti.-sø. 12-17. Til 13. maj.

*Designeren Ole Palsby og keramikeren Bente Hansen har skabt udstillingen »Indhold«, der sætter designede hverdagsgenstande og unika-værker stævne. Her mødes fri og bunden form, form og indhold og ikke mindst kunst og brug.
Kunstindustrimuseet, Bredg. 68, Kbh. Til 3. jun.

*Lin Utzon viser nye værker med titlerne Cosmic Dance, Ice og Public Works. De kan ses i:
Den Frie Udstillings Bygning, Oslo Pl., Kbh. Dgl. 10-17. Til 23. apr.

*1:1 er en udstilling med nye værker af Ruth Campau, Michael Mørk, Bodil Nielsen og Torgny Wilcke – konfronteret med værker fra museets samling af Manzoni, Fontana, Paolo Scheggi, Carel Visser, Knud Hvidberg og Paul Gadegaard.
Herning Kunstmuseum. Til 27. maj.

*Ina Olsen er en 32-årig maler, der arbejder abstrakt-figurativt i en jordfarvepalet. Hun er uddannet på Det Jyske Kunstakademi og har efteruddannet sig hos maleren Annette Olesen. Nu udstiller hun i:
Åhuset, Brog. 26, Køge. To.-sø. 11-17. Til 22. apr.

*Knud Agger (1895-1973) var en familiens og hjemmets maler. Men senere – i alderdommen – blev han påvirket af det abstrakte maleri og blev efterhånden »de tavse stens maler«.
Odsherred Kunstmuseum. Ti.-sø. 11-16. Til 27. maj

*Agitpop – Here and there and everywhere er et plakatprojekt, der finder sted i de syv danske havnebyer: Esbjerg, Horsens, København, Nakskov, Svendborg, Aalborg og Århus.
Nærmere informationer på www.agitpop.dk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her