Note
Læsetid: 1 min.

KLASSISK

Kultur
25. maj 2001

(2. sektion)

*Siegel Den amerikansk fødte komponist Wayne Siegel har gennem flere år udforsket forholdet mellem bevægelse og lyd. Hans musik kan ses og høres ved en portrætkoncert med dans, elektronik og akustiske instrumenter. Siegel har komponeret alt fra kammermusik til computermusik. Hans musik tager afsæt i den amerikanske minimalisme der er inspireret af østens musikkulturer og af vestlig populærmusik. Program: Domino Figures (1979) for 10-100 guitarer, Match I (1998) for slagtøj og computer, Jackdaw (1995) for basklarinet og computer, Sisters (1998) for to dansere og computer.
Lø. kl. 20 i Den Sorte Diamant, Det Kongelige Bibliotek, Søren Kierkegaards Plads 1. Mere information om koncerten www.kb.dk

*Beethoven Kammerorkestret ARCO spiller i Tivoli under ledelse af dirigenten Gunnar Tagmose. Solist: Marie Terese Assing. På programmet står Beethovens Klaverkoncert nr. 3 og Symfoni nr. 7.
Lø. kl. 19.30 i Tivolis Koncertsal

*Verdi Operaen Maskeballet af Verdi har haft premiere på Det Kongelige Teater. Det dramatiske og farverige værk handler om mordet på den svenske Kong Gustav III under et maskebal i Stockholm. For iscenesættelsen står den spanske instruktør Calixto Bieito. Som Gustav III høres Lars Cleveman, flankeret af Gitta-Maria Sjöberg som Amelia og Inger Dam-Jensen som Oscar – alternerende med Lise-Lotte Nielsen.
Sø. kl. 20 i Det Kongelige Teaters Gamle Scene. Opføres også 2. jun.

*Verdi igen Tivolis Symfoniorkester under Giordano Bellincampi spiller musik af Verdi. Solister: Ann Petersen, sopran, Kristján Jóhannsson, tenor. I forbindelse med Det Kgl. Teaters Verdi-festival er Tivolis Koncertsal vært ved en koncertaften med musik af den italienske komponist. Arier og scener fra bl.a. Ernani, Otello og Simon Boccanegra.
Ma. kl. 19.30 i Tivolis Koncertsal

*Nielsen Odense Symfoniorkester under Jan Wagner spiller med klarinettisten Sabine Meyer som solist. Program: Carl Nielsen: Forspil til 2. akt af Saul og David, C. M. v. Weber: Klarinetkoncert nr. 1, Carl Nielsen: 1. Symfoni. Den internationale Carl Nielsen Klarintet Konkurrence har fået Sabine Meyer som medlem af juryen, og hun er også solist ved åbningskoncerten.
To. kl. 20.00 i Carl Nielsen Salen, Odense Koncerthus

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her