Note
Læsetid: 2 min.

KLASSISK

Kultur
15. juni 2001

Klassisk
*Mahler Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums Symfoniorkester ledes i aften af dirigenten Alexander Polishchuk. Solist: Signe Asmussen. På programmet står Wagners Ouverture til Den Flyvende Hollænder, Mahlers Rückertlieder og Berlioz’ Symphonie fantastique.
I aften kl. 19.30 i Tivolis Koncertsal

*Bach Det er forår og dermed tid til at uddele Danmarks Radios Bolero-pris. For at komme i betragtning skal man have gjort noget særligt for dansk musikliv i det år der er gået. Uddelingen foregår i forbindelse med en direkte udsendelse/koncert på Restaurant Thorsen, Dokøen på Holmen. Blæserkvintetten Art of Brass spiller musik af Verdi, Bach og Gabrieli og Violinisten Philippe Skow spiller solostykker af Bach og Paganini.
Lø. kl. 16 på Restaurant Dokøen på Holmen

*Brahms Solistforeningen afholder 80 års jubilæumskoncert i Tivoli. Medvirkende er sangere og instrumentalister blandt foreningens medlemmer. Ikke mindre end et halvt hundrede af foreningens næsten 600 medlemmer indtager på skift og i fællesskab scenen: Anne Margrethe Dahl, Edith Guillaume, Poul Elming, Ulrik Cold og Guido Paevatalu, der vil opføre Brahms Liebeslieder-Walzer. En ’fødselsdagsoktet’ af solostrygere samler sig i N.W. Gades Oktet omkring Tutter Givskov og Milan Vitek, for hvem dette bliver en foreløbig afsked med det danske musikliv, idet han nu tiltræder et professorat i Oberlin, U.S.A. Centralt i programmet står en hommage til Niels Viggo Bentzon, idet et udvalgt solistensemble under ledelse af dirigenten Henrik Vagn Christensen opfører hans Kammerkoncert for 11 instrumenter op. 52.
Ma. kl. 19.30 i Tivolis Koncertsal

*Offenbach Dansk-fransk operakompagni spiller Offenbach i København. Den Franske Opera Comique Copenhagen og Chamber Orchestra under dirigenten Denis Segond opfører Offenbachs Storhertuginden af Gerolstein. Solister: Ruxandra Donose, Anders Jokobsson, Berit Meland.
Ti. 19. juni kl. 19.30 i Tivolis Koncertsal. Kl. 18.30 er der foredrag om forstillinger ved den svenske musikekspert og Offenbach-specialist Sixten Nordström

*Sidste skrig er Galleri Søren Houmanns sidste udstilling. Heri deltager 19 unge kunstnere med værker på 50 x 50 cm. Med lukningen af galleriet er den københavnske scene blevet et væsentligt eksperimentarium for samtidskunst fattigere.
Galleri Søren Humann. Sølvg. 9, Kbh. Ti.-fr. 12-17, lø. 11-14. Til 23. jun.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her