Læsetid: 2 min.

UDSTILLINGER

Kultur
29. juni 2001

(2. sektion)

Jacob Holdt i under-verdenen
»Jorden er en syndefuld sang« er en udstilling med Jacob Holdts fotografier fra USA og den tredje verden. Her virker de stadig som en stærk konfrontation med en rystende og uofficiel underverden, hvor de sorte og anderledes ghettoiseres og udstødes. Fra 90’erne har hans fotografiske afdækninger kunnet bruges i Europa, hvor en tilsvarende ghettoisering af de muslimske indvandrere finder sted
www.rundetaarn.dk Rundetårn. Til 19. aug.

*Christopher Galvin-Harrison udstiller nye malerier med titlen ’Painting is Drawing.’ Det sker i Sønderjyllands Kunstmuseum, der åbner i Museet på Sønderborg Slot.
Fernisering i dag kl. 15.00. Dgl. 10-17. Til 2. sep.

*Stokrosebanden vander sommerlandet med deres fabulerende, fantasifulde og farverige kunst. Fra Margrethe Agger og Egon Fischer over Seppo Mattinen Lisbet Olrik, Hans Helge Nielsen til Arne Haugen Sørensen. m.fl. Skulpturgården rummer værker af billedhuggeren Jun-Ichi Inoue.
Pakhuset, Nykøbing S. Åbner i mor. kl. 14. Ma.-lø. 11-17. Til 29. jul.

*To generationer spiller ud Lis Zwick, Carsten Nash og Jørgen Nash udstiller med »nogle af deres fantastiske produktioner«. Hertil kommer digtoplæsning v/ Jørgen Nash og ’Ole Olsens jazz quartet’, der lægger en musikalsk klangbund under det visuelle.
Galleri Påfuglen, Hårlandsgården, Hårlands Allé 12, Tisvildeleje. Dgl. 14-18. Åbner søn. 13-15. Til 22. jul.

*Værk – dansk rum- og installationskunst er en udstilling med værker af en lang række interessante, danske installations- og videokunstnere, herunder Thomas Bang, Henning Christiansen, Jørgen Carlo Larsen, Heine Skjerning, Kerstin Bergendal, Cai Ulrich von Platen, Birgit Johnsen og Hanne Nielsen m.m.fl.
Knabstrup Kulturfabrik, Teglværksvej 30, Regstrup. (følg vej nr. 23, Roskilde-Kalundborg, drej mod Knabstrup Hovedgård. Udstillingen åbnes i mor. Kl. 15.00 af Bjørn Nørgaard. Dgl. 11-17. Til 12. aug.

*Fredslund-Samlingen omfatter ca. 100 malerier samt tegninger og akvareller af Åge Fredslund Andersen, der debuterede som maler i 1937. Hans mytologiske billedverden er præget af en ekspressiv form og koloristisk frihed.
Strandgaarden ’Nøset’, Kystvejen 78, Ebeltoft. Åbner i mor. Dgl. 10-17. Til 8. jul.

*Inge Rasmussen koloristen og læreren ved Århus Kunstakademi, udstiller sammen med 19 af sine elever fra to årtier i en udstilling, som må betegnes som en ’Hommage à Inge Rasmussen.’
Århus Kunstbygning, J.M. Mørks Gade 13, Århus C. åbner i dag kl. 13. Ti.-sø. 10-17. Til 29. jul.

*Møde er en udstilling med værker af de unge akademielever Jens Brink (ikke at forveksle med den censurede halvfemserkunstner Jes Brinch) og Kristina Ask.
Peder Skramsg. 8, Kbh. Dgl. 13-17. NB! Søndag sidste dag.

*Omkring Peter Hansens indvielsesbillede er en udstilling af det bestillingsværk, maleren fik i 1910, dagen efter en fest i museumsstifteren og fabrikanten Mads Rasmussens hjem. Nu kan man se det genopstået i al sin lyriske pragt og impressionistiske vælde. En udstilling med 85 nyerhvervelser fra 1990-2000 kan også ses i:
Faaborg Museum, Grønneg. 75, Faaborg. Dgl. 10-17. Til 9. sep.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her