Læsetid: 2 min.

UDSTILLINGER

Kultur
22. juni 2001

(2. sektion)

Spejlinger
*To fotoudstillinger har nu set dagens lys: Den ene vises i Fotomuseet Brandts Klædefabrik i Odense, den anden i Nikolaj Udstillings Bygning, Tårngalleriet i København. De hedder begge »Spejlkabinettet – fotografier og ansigter«, og de kredser om forholdet mellem ansigter og synsmåder. Der er 70 værker af 45 kunstnere, fra berømte portrætter af Diana Arbus, William Eggleston og Christer Strömholm til fotografier, taget af ukendte fotografer, der har stillet ind på kändisser som Sv. Wiig Hansen, Karen Blixen, Uffe Harder m.fl.
Henh. til 12. aug. og 2. sep.
Irving Penn: Peter Freuchen og Dagmar Freuchen Gale, 1947

*A room Defined by its Accessibility er et udstillingsprojekt af den dansk-norske kunstnerduo Michael Elmgreen og Ingar Dragset i deres fortløbende serie »Powerless Structures«. De sætter med deres rum-installation spørgsmålstegn ved overgangene mellem udstillingsrummet og værkets rum.
X-rummet, Statens Museum for Kunst. Åbner i mor. Ti.-sø. 10-17, on. till. 10-19. Til 9. sep.

*Trampedach En retrospektiv udstilling pejler den store enegængers oeuvre. Fire årtier er repræsenteret. Kunsthistorikeren Mikael Wivel, der netop har udgivet en stor monografi om kunstneren, har arrangeret udstillingen.
Sophienholm, Nybrov. 401, Lyngby. Ti.-sø. 11-17. Åbner i mor. Til 2. sep.

*Når der er et dansk ord jeg ikke forstår er en udstilling af den unge kunstner Lise Harlev, retter blikket mod de herboende udlændinge og præsentere de erfaringer, de måtte have gjort sig med det danske sprog og dét at være fremmedsproget i Danmark.
Rum 46, Spanien 9b, Århus. To.-sø. 13-17. Åbner i dag 17-21. Kan ses til den 8. jul.

*Ritus Fit er en interaktiv kunstudstilling af billedkunstnere Charlotte Petersen og scenografen Christian Q. Clausen, som tematiserer bevægelsen som en vigtig omstændighed for vores liv.
Kunsthallen Brandts Klædefabrik, Odense. Åbner i mor. Ti.-sø. 10-17. Til 5. aug.

*Heerup & Cobra – malerier og grafik er en udstilling, der bl.a. præsenterer to af Heerups skoleudsmykninger. Det drejer sig om ti meget store malerier, hvoraf de syv aldrig har været udstillet.
Kastrupgårdsamlingen, Kastrupvej 399, Kastrup. Ti.-sø. 14-17. Til 19. aug.

*Aleksander Kosmala er en polsk billedkunstner, som har boet i Danmark siden 1986. Han maler, tegner og skaber computergrafik.
Galerie Pi, Dag Hammerskjölds allé 33. Kbh., Åbner 5. jul. 17-19. Ma.-fr. 10-17:30, Lø. 10-14. Til 4. aug.

*Nanna Gro Henningsen arbejder ofte med fiktive eller konstruerede erindringsbilleder som katalysator i sine værker. Portrættet falder ind under denne kategori. Den diffuse sandhedsværdi i erindringer og portrætter – tomrummet mellem udsagnet og sandheden, hvis en sådan findes, danner et mentalt rum, hvor paradoksernes antal er ligefrem proportionalt med graden af virkelighed.
Window Space, PederSkrams Gade16 B, Kbh. Dag og nat fra 22 jun. til 20 jul. Fernisering i dag 18-20

*Viggo Rivad udstiller fotografier med titlen »Set af Viggo Rivad« i:
Hovedbiblioteket i Ebjerg. Nørreg. 19, Esbjerg. Til 28. jul.

*William Heinesen var en stor færøsk digter. Men han var også en fornem billedkunstner, der snart henter motiver i den bibelske verden, snart i folketroen og snart i Færøernes natur. Det er et eventyr for børn og voksne.
Museet for Religiøs Kunst, Strandvejen 13, Lemvig. Ti.-sø. 13-17. Til 19. aug.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her