Læsetid: 2 min.

UDSTILLINGER

Kultur
8. juni 2001

(2. sektion)

Lethed og tyngde
*Lethed og tyngde. Inden for i Pakhusets nyrestaurerede udstillingssale boltrer Ib Geertsen sig i de stærke primærfarver. Ned fra loftet hænger hans uroer, eller stabiler fordeler sig i rummet og stråler af let, konstruktiv energi. Det er begavet og livsbekræftende kunst. Uden for i skulpturgården viser den japansk fødte skulptør Jun-Ichi-Inoue sine anderledes tunge, men poetiske granit-skulpturer.
Pakhuset, Nykøbing S. Ma.-lø. 11-17. Til 24. jun.

*August Strindberg. Maleren og fotografen, er en retrospektiv udstilling med 50 af de omkring 120 inciterende, ekspressive malerier, Strindberg udførte. Desuden indgår en række fotografier, herunder hans avancerede fotogrammer og trippel-eksponeringer samt et udvalg af tegninger, skitsebøger og manuskripter. Udstillingen blev tidligere på året vist på Nationalmuseum i Stockholm.
Statens Museum for Kunst. Åbner i mor. Ti.-sø. 10-17, on. 10-20. Til 16. sep.

*Den guitarspillende nyrealist Henrik »Santana« Martensen og Christine Crebas viser malerier, mens Bettina Schori viser skulpturer i glas og metal. Julie Brabcova udstiller akvareller og grafik, mens Annette From excellerer i skulpturer i det fri. Det sker ude på landet, nærmere bestemt i den smukke gård:
Galleri Brantebjerg, Nakke Nord 65, Nakke, Nykøbing Sj. Til 5. jul.

*Veksølund Skupturudstillingen omfatter i år værker af 18 af landets fremmeste billedhuggere, herunder Lone Høyer Hansen, Bjørn Nørgaard, Jørgen Haugen Sørensen, Erik Heide, Kirsten Lockenwitz, Pontus Kjerrman m.fl. En retrospektiv udstilling hylder Ole Christensen, der døde sidste år.
Veksølund, Kirkrstræde 6, Veksø. Ti.-fr. 13-17, lø.-sø. 10-17. Åbner i mor. Til 16. sep.

*Den omvendte verden – fra kendt til ukendt. Et galleri, hvor galleristen kalder sig »kunstkræmmer«, og udstilleren – den russiske skulptør Serguei Boguslavski, der er en anerkendt, russisk kunstner, men herhjemme er et ubeskrevet blad – kan byde på overraskelser. Man kan endnu nå at få syn for sagn i:
Galerie Ellen Friling, Vester Voldg. 117, Kbh. Ti.-fr. 15-18, lø. 13-17. Kunstneren er til stede. Sidste dag i mor.

*»Fuck, I must remember to call home« er en udstilling med den unge kunstner Søren Lyng, der kredser om turistikonet Den lille Havfrue, men som også har våben på tapetet.
Fritidsklubben Mogadishni, Artillerivej 40, Kbh. S. On.-lø. 12-16. I mor. sidste dag.

*Huset i Asnæs ferniserer med Husets sommerudstilling. Det sker:
I mor. 14-17. Udstillingen er åben Sø. og ti-fr. 13-17, lø. 10-17. Til 29. jul.

*danskluft.dk er en udstilling af den herboende, franske kunstner colonel (Thierry Geoffroy). Den indgår i galleriets udstillingsrække »danskheder«.
Rhizom, Studsg. 42, Århus. Til 24. jun.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her