Læsetid: 2 min.

UDSTILLINGER

Kultur
1. juni 2001

(2. sektion)

Sandhedens øjeblik
Cindy Shermans udstilling »Moment of Truth« – Sandhedens øjeblik – hentyder til denne betydelige amerikanske fotokunstners brug af forklædning og masker med stadigt nye, forvandlede fremtrædelsesformer. Udstillingen kredser om rædslen eller gruen, som den manifesterer sig i hendes tidligste såvel som hendes seneste arbejder. Også filmen Office Killers fra 1997, der led en krank skæbne hos de amerikanske kritikere, kan ses på udstillingen.
Nikolaj Udstillingsbygning. Åbner i dag 16-18. Dgl. 12-17. Til 12. aug.

*Maybe the sky is green and we’re just colorblind er en udstilling med den dybt interessante videokunstner Johan Grimonprez, der opererer i feltet doku-fiktion. I Gallery Tommy Lund åbner samtidig udstillingen Other Ways af Alex Villar.
Henh. Galleri Nicolai Wallner og Galleri Tommy Lund.
Njalsg. 21, bygn. 15, Kbh. Ti.-fr. 12-17, lø. 12-15. Åbner i dag 17-19. Til 7. jul.

*Jeg har hørt – Fama og den hellige Katrina med følge er en skulpturudstilling af Kirsten Justesen. Den spejler fortællingen om den hellige Katharina af Alexandria, der blev halshugget år 307 – en skikkelse om hvem intet vides, men hvis figur er dannet af rygter og legender.
Museet for Religiøs Kunst, Lemvig. Til 10. jun.

*Sidste skrig er Galleri Søren Houmanns sidste udstilling. Heri deltager 19 unge kunstnere med værker på 50 x 50 cm. Med lukningen af galleriet er den københavnske scene blevet et væsentligt eksperimentarium for samtidskunst fattigere.
Galleri Søren Humann. Sølvg. 9, Kbh. Ti.-fr. 12-17, lø. 11-14. Åbner i dag 18-21. Til 23. jun.

*Malene Landgreen udstiller nye malerier og skitser til udsmykningen af Aalborg Lufthavn. Det er en tredelt glasudsmykning til Aalborg Lufthavns nye ankomst- og afgangsterminal. Skitser og glasmodel af udsmykningen
i 1:5 indgår i denne udstil-
ling, som ligeledes omfatter nye malerier i store forma-
ter.
Nordjyllands Kunstmuseum. Ti.-sø. 10-17. Til 5. aug.

*Jeg er jo dum hedder Michael Brammers nye udstilling med 15 nye, syrede popmalerier med titler som: Jeg synes, du er klog, Jeg ved, hvad jeg vil, Jeg keder mig, I love you m.v.
Galerie Susanne Højriis, Bredg. 63, 1. Kbh. Ti.-fr. 11-17, lø. 11-14. Til 7. jul.

*Intim/sublim Hammershøi/Heinsen/Frandsen er en udstilling, hvor tre spændende kunstnere møder hinanden i en værkkonstellation, der motivmæssigt spænder over interiør- og figurmalerier, skulpturelle former, bakke-billeder og foto- og nenon-installationer. Sammesteds kan ses to animationsfilm, skabt af Grennan og Sperandio: Wienerbrød – tre historier fra det unge Århus. Det er iscenesatte historier fortalt af den unge pige Mariam fra Århusforstaden
Tilst.
Aarhus Kunstmuseum. Åbner i mor. Ti.-sø. 10-17, on. 10-20. Til henh. 9. sep. og 12 aug.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her