Note
Læsetid: 1 min.

KLASSISK

Kultur
6. juli 2001

(2. sektion)

*Kuhlau Tutter Givskov Ensemblet spiller Kuhlau i Tivoli: Klaverkvartet, A-dur opus 50 og Mozart: Klaverkvartet, g-mol KV 478. Kuhlau (1786-1832) var sin tids førende komponist i Danmark, men er i dag mest kendt for sin musik til nationalspillet Elverhøj. Kuhlau betragtes som dansk komponist, men han var født i Uelzen i Tyskland og uddannet i Braunschweig.
Lø. kl. 19.30 i Tivolis Koncertsal

*Mozart Copenhagen Guitar Festival 01 finder sted i Rundetaarn fra 8.-22. juli. Den første koncert er med en pianist! Den spanske pianist Alicia de Larrocha spiller værker af bl.a. Schubert og Mozart. Copenhagen Guitar Festival har tradition for at præsentere dansk samtidsmusik, og i år afholdes en koncert med værker af komponisten John Frandsen. I den sidste weekend af festivalen afholdes koncerter og masterclasses med tre af de mest fremragende guitarister på den internationale scene: Paul Galbraith, Timo Korhonen og Frank Bungarten.
Sø. kl. 20.30 i Rundetaarns Bibliotekssal, Købmagergade 52 a, 1150 København K

*Beethoven Tivoli inviterer til sonateaften med Christina Åstrand, violin og Per Salo, klaver. Sammen med Christina Åstrand har Per Salo turneret som duo siden 1996. Aftens program byder på Mozart: Sonate, B-dur, KV 454. Beethoven: Sonate opus 130 nr. 2. Mozart: Sonate, A-dur, KV 305 og Strauss: Sonate, Es-dur.
Sø. kl. 19.30 i Tivolis Koncertsal

*Bencini Det franske ensemble A Sei Voci åbner Vendsysselfestivalen med en koncert, der byder på barokmusik af bl.a. Pietro-Paolo Bencini og Oliverea Mas, foredraget af otte sangere og tre musikere. Ensemblet dirigeres af Bernard Fabre-Garrus.
Ma. kl. 20 i Dronninglund Slotskirke. Flere oplysninger på www.vendsysselfestival.dk

*Haydn Sommerens ensemble på Louisiana er Eskær Trioen (Julie Eskær, violin; Emilie Eskær, cello; Charlotte Thanning, klaver). Trioen giver tre koncerter på Louisiana. På onsdag er det koncert nummer to. Musikken ved sommerkoncerterne er af bl.a. Haydn, Beethoven og Brahms.
On. kl. 19.30 på Louisiana i Humlebæk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her