Læsetid: 2 min.

UDSTILLINGER

Kultur
20. juli 2001

On the Road
*På Afsnit P’s vandringer i virtuelle rum, den omsiggribende serie »Gaderne – og vejene«, er man nået til Island. Den skotske kunstner Tatiana Maria Lund (for-) fører beskueren på vildveje, der aldrig rigtig synes at ende nogen steder, og slet ikke til Akureyri, men på vejen derhen passerer poetisk golde sagnlandskaber med gavmilde skiltninger. Bliver man træt eller rundtosset af Island, kan man rejse bagud, og tage tankevækkende ture over bl.a. London, Bangkok og Paris med kvalificerede guider som Marianne Lomholdt, Mark Bedford og Christian Yde Frostholm.
www.afsnitp.dk/galleri/gaderne

*Sven Havsteen-Mikkelsen, der døde for to år siden, boede ni af sine unge kunstnerår i Gudhjem, hvor blandt andre Oluf Høst øvede en stor inflydelse på ham. Så stor blev Høsts kunstneriske indflydelse, at Havsteen-Mikkelsen til sidst ligefrem fraflyttede Bornholm for at undslippe den. Relationen til Gudhjem er således på godt og ondt stærk, hvorfor det forekommer helt oplagt, at Gudhjem Museum nu viser en stor, retrospektiv udstilling med Havsteen-Mikkelsens arbejder inden for maleri, tegning og grafik – med fokus på Gudhjem.
Gudhjem Museum. Ma.-lø. 10-17., sø. 14-17. Til 23. sep.

*Frank Altschul Jensen viser i Nikolajs Tårngalleri en status over sit livsprojekt »05.11.65«, der i ånden fra konceptkunstneren On Kawara består i møjsommelige registreringer af fodboldkampe. Udstillingen fremviser en minimalistisk installation, hvor de eksisterende registreringer kan beses og erhverves.
Fodbold i tårnet. Nikolaj Udstilingsbygning Nikolaj Plads. Hver dag 12-17. Til 12. aug.

*Christian Lemmerz har lavet sine hulemalerier (eller skulle man sige pulemalerier) direkte på væggene i Kunstforeningen. Der udfolder sig et større sexorgie i sort kul på de nøgne vægge. På etagen ovenover bydes der under titlen »Dansk Video Manifesta« på videoarbejder fra kunstnere, der er udgået fra Skolen for mediekunst på Det Kgl. Danske Kunstakademi.
Kunstforeningen. Gammel Strand 48. Ti.-sø. 10-17. Til 16. sept.

*Institut for nutidskunst, forkortet i-n-k, er det seriøst klingende navn på et helt nyt galleri i København. Lokalerne vil dog være velkendte for yndere af nutidskunst, for
i-n-k ligger i North udstillingssteds tidligere kælderrum. Den første udstilling viser CO-LAB, et samarbejde mellem Frans Jacobi, Lars Bent Petersen og Tanja Rau.
Nørregade 7 C, kld. To.-lø. 14-18. Til 15. sept.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her