Læsetid: 3 min.

UDSTILLINGER

Kultur
13. juli 2001

(2. sektion)

Det rituelle Spanien
*Tine Harden, der til daglig arbejder som pressefotograf på Politiken, viser fotografier fra sine mange rejser til Spanien. Billederne koncentrerer sig om ritualer som f.eks. religiøse processioner og pilgrimsfærde. Påskeugens mange processioner har Harden skildret i den andalusiske by Sevilla. Der vises også billeder fra Hardens prisbelønnede serie med indfangelsen af vilde heste i den nordspanske provins Galicien.
Det rituelle Spanien. Nordisk Ministerråds Galleri. Store Strandstræde 18. Ma.-fr. 9-15. Til 20. aug.

*Kristian Dahlgård Larsen viser nye skulpturer på det kun tre år gamle Kunstmuseet Brundlund Slot. Dahlgård Larsens skulpturer, der vises dels i museets park, dels i dets stueetage, er for nogle stykkers vedkommende lavet med afsæt i Brundlund Slots historie, der rækker tilbage til dets grundlæggelse i 1411. Ud fra studier af de primitive graffitier fra slottes fangehul, der stammer fra 1600-tallet, har Dahlgård Larsen fremdraget symbolerne cirklen og huset, som har dannet grundlag for flere af skulpturerne.
Kunstmuseet Brundlund Slot. Aabenraa. Ti.-sø. 11-17. Til 9. sep.

*William Scharff (1886-1959) hørte blandt de første danske kunstnere, som indoptog internationale strømninger som kubisme og futurisme, og anvendte disse avantgardebevægelsers stilistiske træk på sine ofte landlige, danske motiver. Udstillingen »Mellem myte og modernisme« viser 41 malerier af Scharff, fra de tidlige naturalistiske arbejder over de stramme kubistiske værker til de mere temperamentsfulde futuristiske malerier. Udstilingen rummer også en række af Scharffs mere modne værker, bl.a. en række af hans mytisk anlagte »legende-billeder«.
Fyns Kunstmuseum. Jernbanegade 13. Odense. Ti.-sø. 10-16. Til 9. sep.

*Jacob Holdts store socialdokumentariske projekt, »American Pictures«, har 25 år på bagen, og i den anledning vises en række af Holdts fotografier i Rundetårn. Der er både fotografier fra USA og fra en række andre tredjeverdenslande så som Bolivia, Nepal, Thailand og Haiti. De originale »American Pictures« fra 1970’erne er blandt udstillingens billeder, men Holdt har også nyere billeder af sine venner blandt fattige og udstødte i USA.
Jorden er en syndefuld sang. Rundetårn. Købmagergade 52 A. Ma.-lø. 10-17. Sø. 12-17. Til 19. aug.

*Michael Elmgreen & Ingar Dragset går håndfast til værks i deres destabilisering af kunstinstitutionen og dens hvide kube. »A Room Defined by its Accessibility«
er titlen på kunstnerduoens installatoriske tematisering af eksklusionsmekanismerne inden for kunstverdenen
– tankevækkende anbragt midt i Statens Museum for Kunst.
X-rummet. Statens Museum for Kunst. Sølvgade 48-50. Ti.-sø. 10-17. On. 10-20. Til 16. sep.

*My Generation, der låner sin titel fra The Who’s hit, er en række portrætter fra London i de ’svingende’ 60’sere. De er lavet af fotografen David Wedgebury (1937-1987), der begyndte at fotografere i London i 1963. Han portrætterede alle tidens unge berømtheder fra rockscenen, David Bowie, Rolling Stones, Marianne Faithful, The Who m.fl., og leverede fotografier til adskillige pladecovers.
Fotografisk Center. Gammel Strand 48. Ti.-sø. 11-17. Til 19. aug.

*Institut for nutidskunst, forkortet i-n-k, er det seriøst klingende navn på et helt nyt galleri i København. Lokalerne vil dog være velkendte for yndere af nutidskunst, for i-n-k ligger i North udstillingssteds tidligere kælderrum. Den første udstilling på i-n-k viser CO-LAB, et samarbejde mellem Frans Jacobi, Lars Bent Petersen og Tanja Rau.
Nørregade 7 C, kld. To.-lø. 14-18. Til 15. sep.

*Den Store Sommer er titlen, lånt fra Johannes V. Jensen (Kongens fald), på udstillingen, der markerer indvielsen af en ny tilbygning på Johannes Larsen Museet. Tilbygningen, der står færdig i hundredeåret for kunstnerhusets opførelse, skal fremover fungere som udstillingsrum for vekslende særudstillinger. »Den Store Sommer« indkredser grundlæggelsen af egnen omkring Kerteminde som et vigtigt kunstnerisk miljø i begyndelsen af det tyvende århundrede. Med lån fra private og offentlige samlinger sættes der fokus på udvekslinger mellem Fynboerne og tidlige modernistiske strømninger i dansk billedkunst.
Johannes Larsen Museet. Møllebakken. Kerteminde. Alle dage 10-17. Til 19. aug.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her