Læsetid: 2 min.

UDSTILLINGER

Kultur
6. juli 2001

(2. sektion)

*Institut for nutidskunst forkortet i-n-k, er det seriøst klingende navn på et helt nyt galleri i København. Lokalerne vil dog være velkendte for yndere af nutidskunst, for i-n-k ligger på det nu nedlagte North udstillingssteds tidligere adresse. Den første udstilling på i-n-k viser CO-LAB, et samarbejde mellem kunstnerne Frans Jacobi, Lars Bent Petersen og Tanja Rau.
Nørregade 7 C, kld. To.-lø. kl. 14-18. Til d. 15. sep. Åbner i dag kl. 17.

*Den Store Sommer er titlen, lånt fra Johannes V. Jensen (Kongens fald), på en udstilling, der markerer indvielsen af den nye tilbygning på Johannes Larsen Museet. Tilbygningen, der står færdig i hundredeåret for kunstnerhusets opførelse, skal fremover fungere som udstillingsrum for vekslende særudstillinger. ’Den Store Sommer’ indkredser grundlæggelsen af egnen omkring Kerteminde som et vigtigt kunstnerisk miljø i begyndelsen af det tyvende århundrede. Med lån fra private og offentlige samlinger sættes der fokus på udvekslinger mellem Fynboerne og tidlige modernistiske strømninger i dansk billedkunst.
Johannes Larsen Museet. Møllebakken. Kerteminde. Alle dage kl. 10-17. Til d. 19. aug.

*Yann Arthus-Bertrand står bag – eller svæver over – udstillingen »Jorden set fra Himmelen«. Arthus-Bertrand har i løbet af de sidste 10 år fotograferet jorden set fra en helikopter. Ud fra et materiale på over 100.000 billeder er udvalget til denne døgnåbne udendørsudstilling bestående af 120 fotografier blevet hentet.
Kongens Nytorv, København. Åbent hver dag, døgnet rundt. Til d. 12. sep.

*Royal Collage Kunstnere fra Royal College of Art i London er en udstilling, der viser et udsnit af, hvad der sker inden for samtidskunsten i London p.t. Det er årets dimittender fra den berømte skole, der viser deres værker.
Museet for Samtidskunst, Stændertorvet 3D, Roskilde. Ti.-fr. kl. 11-17. Lø.-sø. kl. 12-16. Til d. 9. sep.

*Kunstnernes Sommerudstilling viser 140 værker udvalgt blandt i alt 3.067 indsendte arbejder. Onsdag d. 18. juli kl. 19 arrangeres der rundvisning i udstillingen ved Jørgen Broch, Esbjerg.
Janus Bygningen. Lærkevej 25. Tistrup. Alle dage kl. 12-17. Til d. 29. juli.

*Stokrosebanden vander sommerlandet med deres fabulerende, fantasifulde og farverige kunst. Fra Margrethe Agger og Egon Fischer over Seppo Mattinen Lisbet Olrik, Hans Helge Nielsen til Arne Haugen Sørensen. m.fl. Skulpturgården rummer værker af billedhuggeren Jun-Ichi Inoue.
Pakhuset, Nykøbing S. Åbner i mor. kl. 14. Ma.-lø. 11-17. Til 29. jul.

*Omkring Peter Hansens indvielsesbillede er en udstilling af det bestillingsværk, maleren fik i 1910, dagen efter en fest i museumsstifteren og fabrikanten Mads Rasmussens hjem. Nu kan man se det genopstået i al sin lyriske pragt og impressionistiske vælde. En udstilling med 85 nyerhvervelser fra 1990-2000 kan også ses i:
Faaborg Museum, Grønneg. 75, Faaborg. Dgl. 10-17. Til 9. sep.

1960’erne i bakspejlet
*»My Generation«, der låner sin titel fra The Who’s hit, er en række portrætter fra London i de ’svingende’ tressere. De er lavet af fotografen David Wedgebury (1937-1987), der begyndte at fotografere i London i 1963. Han portrætterede alle tidens unge berømtheder fra rockscenen, David Bowie, Rolling Stones, Marianne Faithful, The Who m.fl., og leverede fotografier til adskillige pladecovers. Hans portrætter af vrede unge mænd fastholder smukt periodens revolte samt tilløbene til langt hår. www.photography.dk
Fotografisk Center. Gammel Strand 48. Ti.-sø. 11-17. Til 19. aug. Åbner i dag kl. 17

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her