Læsetid: 1 min.

SCENEN

Kultur
31. august 2001

(2. sektion)

*Århus Festuge har i år valgt det noget åbne tema Global-Lokal. Dansen er øverst på plakaten: Det globale omfatter blandt andre europapremierer af det israelske Batsheva Dance Company, af japanske Saburo Teshigawara, der tryller med bevægelse samt det indre og ydre lys i forestillingen ’Luminous’, ligesom der er besøg af norsk-portugisiske Lilia Mestre & Mette Edvardsen samt Lia Rodrigues Companhia de Dancas, der viser et konfronterende billede af et andet Brasilien. Let tilsmudsning kan ikke udelukkes, når spanske La Fura dels Baus opløser grænsen mellem scene og sal med actionpræget high-tech teater. På teaterfronten finder man desuden den belgiske instruktør Luc Percevals moderne familietragedie ’Aars!’ Læg dertil et væld af lokale forestillinger, happenings, rundvisninger, koncerter og meget andet rundt omkring i hele byen.
31. aug.-9. sep. Musikhuset Aarhus og BilletNet. Programbogen, der koster 30 kr. giver det fulde overblik. www.aarhusfestuge.dk

*Her står du! Odense Internationale Musikteaters nye forestilling handler om tre moderne menneskers forsøg på at orientere sig på det 20. århundredes mentale og kulturelle landkort.
Gæstespil på Husets Teater, 6.-14. sep. Ma.-fr. kl. 20, lø. kl.17. BilletNet

*Tommy Kenter har langt om længe genvundet stemmen og er klar med sit næsten-one-man-show, det tredje af slagsen under titlen ’Kentex 3 Komme hvad der komme vil, bare der er Rødebede Til’. Med på scenen sammen med Rudi S. Kløjsner og de andre er instruktøren Jeanne Boel.
Privat Teatret, 6. sep.-28. ok. On.-fr. kl. 20. Lø. kl. 16. Efterfølgende landsturné. BilletNet. www.privatteatret.dk

*Cammie & Elto er en fusion af kabaret, talkshow-satire og absurd vanvid. Koreograferet af Adelaide Bentzon til musik af Sara Indrio og Bjørn Svin.
Århus festuge, Voxhall, Vester Allé 15, fr. kl. 21 (dørene åbnes kl. 20), BilletNet og Fredgaard tel. 86 13 01 22

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her