Læsetid: 2 min.

UDSTILLINGER

Kultur
24. august 2001

(2. sektion)

Villy på eventyr
*Peter Carlsens ironisk-humoristiske Villy-serie er nu tilgængelig i det jyske. Villy-figuren er hentet fra barndommens fascination af Familiejournalens uovervindelige Villy-helt. Carlsen leverer i sine iøjnespringende Villy-malerier en spiddende, dobbeltkodet tidskommentar »...hvor motiver eller værket som helhed går i dialog med kunsttraditionen, med hverdagslivets mere flade, kommercielle og pseudoinformative tegnsystemer«, som Elo Nielsen skriver i det ledsagende katalog. Peter Carlsen er valgt som Randers Kommunes Æreskunstner 2001.
Randers Kunstmuseum. Kulturhuset. Ti.-sø. 11-17.
Til 16. sep.

*3 udstillinger åbner samtidig i Nikolaj Udstillingsbygning: 1) »Air Space«, en kunstudstilling for børn af Susie Hunter og Ian Kettles. 2) »En rejse«, der bl.a. består af en gådefuld hestekarrusel og endelig 3) »Ritus Fit« – en munter og morbid, tænderklaprende udstilling med interaktive værker, skabt af Charlotte Petersen og Christian Q. Clausen.
Åbner i dag 15-18. Nikolaj Plads. Til 21. okt.

*Maria Buras udstiller nye papirarbejder og bronzer værker i det lille, charmerende galleri:
Åhuset, Brogade 26, Køge. To.-sø. 11-17. Til 2. sep.

*Christian Lemmerz og Michael Kvium 1984-2000 De to kunstnere udstiller videoen »The Wake«, en visuel fortolkning af Joyces’ roman Finnegan’s Wake samt stills fra deres performances fra firserne fra perioden Værkstedet Værst.
Galleri Faurschou, St. Strandstr. 21, 1. Kbh. Ti.-fr. 11-18, lø. 11-14. Til 29. sep. Galleri Faurschou, St. Strandstræde

*Christina Mosegaard viser på udstillingen »Ansigter« malerier, der rummer både klassiske og nutidige træk.
Galerie Susanne Højriis, Bredg. 63, 1. Kbh. Ti.-fr. 11-17, lø. 11-14. Til 2. sep.

*EinZweiDrei.com er en udstilling med fotografier af Peter Funch, Simon Ladefoged og Lars Bech.
Fotografisk Center, Gl. Strand 48, Kbh. Åbner i dag 17-19. Til 30. sep.

*jes brinch viser den udstilling, som blev censureret bort af Albertslund Rådhus med titlen: »jeg vil ikke være med i det her latterlige repressive småborgerlige lortesamfund. jeg er hverken dansker, borger, lønmodtager, skatteyder, forbruger, indehaver, ejer, lejer, låner, kunde, køber, sælger, seer, lytter, vælger«etc.
www.albertslundraadhus.dk
Rhizom, Studsg. 42, Århus C.

*Os fra Provinsen er en udstilling med nye aluminiumsmalerier af Erik A. Frandsen. Der er udgivet et katalog med tekst af Lennart Gottlieb.
Galleri Profilen, Grønneg. 93, Århus. Ti.-fr. 10-17, lø. 10-13. Åbner i dag 16-19. Til 2

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her