Læsetid: 2 min.

UDSTILLINGER

Kultur
3. august 2001

(2. sektion)

Bevægelsens poesi
*Tiden er emnet i Grete Dalum-Tilds serie af fotografier fra Københavns randområder. Dalum-Tilds har fundet sine motiver omkring Sydhavnens sluse og Sjællandsbroen, hvor nyt og gammelt for tiden kolliderer. Dalum-Tilds poetiske fotografier hand-ler om disse forandringer, og om selve bevægelsens poesi. Ud over Dalum-Tilds kan man på Over-gaden også se nye udstillinger af Christine Melchiors og Petri Raappana.
Grete Dalum-Tilds. Poetry in Motion. Overgaden neden Vandet 17. Ti.-sø. 13-17. Fernisering i dag kl. 17-20.

*Drømmelandskaber hedder en udstilling af værker af mere end 30 australske aboriginals, der har transponeret deres praksis med jord- og sandbilleder til moderne materialer som akryl og lærred. Værkerne viser såkaldte drømmelandskaber og mystiske rejser tilbage til altings begyndelse. De medvirkende kunstnere tager afsæt i fortidens kulturelle praksisser, men kombinerer den med elementer fra det moderne Europa.
Møstings Hus. Andebakkestien 5. Frederiksberg. Ti.-sø. 10-17. Til 26. aug.

*My Generation, der låner sin titel fra The Who’s hit, er en række portrætter fra London i de ’svingende’ 60’ere. De er lavet af fotografen David Wedgebury (1937-1987), der begyndte at fotografere i London i 1963. Han portrætterede alle tidens unge berømtheder fra rockscenen, David Bowie, Rolling Stones, Marianne Faithful, The Who m.fl., og leverede fotografier til adskillige pladecovers.
Fotografisk Center. Gammel Strand 48. Ti.-sø. 11-17. Til 19. aug.

*Den Store Sommer er titlen, lånt fra Johannes V. Jensen (Kongens fald), på udstillingen, der markerer indvielsen af en ny tilbygning på Johannes Larsen Museet. Tilbygningen, der står færdig i hundredeåret for kunstnerhusets opførelse, skal fremover fungere som udstillingsrum for vekslende særudstillinger. Den Store Sommer indkredser grundlæggelsen af egnen omkring Kerteminde som et vigtigt kunstnerisk miljø i begyndelsen af det 20. århundrede. Med lån fra private og offentlige samlinger sættes der fokus på udvekslinger mellem Fynboerne og tidlige modernistiske strømninger i dansk billedkunst.
Johannes Larsen Museet. Møllebakken. Kerteminde. Alle dage 10-17. Til 19. aug.

*Peter Ravn Callesen udstiller Hvide Skygger, kunstværker som befinder sig i et krydsfelt mellem virkelighed og eventyr. Man kan f.eks. se Callesens kølige og sfæriske selvportrætter – aftryk af kunstneren ansigt i sne. Udstillingen indledes med en performance med titlen ’Folding’ på Esbjerg Havn i morgen kl. 13.45 ved 1. bassin.
Esbjerg Kunstmuseum. Havnegade 20. Esbjerg. Alle dage 10-16. Til 30. sept. Fernisering i morgen kl. 15-17.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her