Læsetid: 2 min.

KLASSISK

21. september 2001

(2. sektion)

Klassisk
Andriessen Sæsonens første koncert med ATHELAS Sinfonietta Copenhagen i Diamanten byder på et spændende internationalt program for fuld sinfoniettabesætning med værker af Rihm, Andriessen, Birtwistle og af Ligeti. Den både virtuose og drømmende suite Mysteries of the Macabre er et sammenklip og en viderebearbejdelse af elementer fra operaen – skabt af Ligeti i samarbejde med dirigenten Elgar Howarth, der har givet trompeten en central plads. Ved denne koncert er trompetisten Karl Husum solist. Giordano Bellincampi dirigerer.
Fr. kl. 20 i Den Sorte Diamant

Ives Der er koncert på Arken med Christina Åstrand, violin og Per Salo, klaver. Ved deres koncert består programmet af musik, der er særligt sammensat til museets nye udstilling »THE WILD WEST«. De to musikere spiller bl.a. amerikansk musik af Charles Ives og Samuel Barber samt musik af Beethoven og Mozart. Program: W.A. Mozart: Sonate for violin og klaver B-dur; Samuel Barber: Canzone; Charles Ives: Sonate nr. 4 for violin og klaver; Ludwig v. Beethoven: Sonate for violin og klaver c-moll op. 30 nr. 1.
Sø. kl. 14.30 på Arken Museum

*Beethoven Der er koncert i Carl Nielsen Museet i Odense. Medvirkende: Jan Erik Schousboe, violin og Bogumila Mihalek-Skowronek; Robert Holmsted, basun og Rosalind Bevan, klaver; Esther Mielewczyk, violin og Inke Kesseler, klaver. Program: Beethoven: Sonate op. 12 nr. 1; Hindemith: Sonate for basun og klaver; Beethoven: Sonate op. 24.
Sø. kl. 11. i Carl Nielsen Museet

*Ligeti György Ligetis opera Le Grand Macabre har premiere på Det Kgl. Teater. Det er Den Kongelige Operas chefpar, Kasper Holten og Michael Schønwandt, der i denne sæson arbejder sammen om den danske førsteopførelse af det moderne mesterværk. Ligeti skrev Le Grand Macabre til operaen i Stockholm i 1978, og siden da er værket blevet en klassiker, som nu endelig også kan opleves på Det Kongelige Teater.
Sø. kl. 15 på Det Kgl. Teaters Gamle Scene. Opføres også 26. og 28. september samt 3., 5., 9., 16. og 24. okt.

*Händel Der har været Danmarks-premiere på Händels opera Orlando på Den Ny Opera i Esbjerg.
Den Ny Opera - Musikhuset Esbjerg - Havnegade 18 - 6700 Esbjerg Tlf.: 75 12 63 55 - Fax.: 75 12 60 93 - E-mail: den.ny.opera@ post.tele.dk www.denny
opera.dk
Ma. kl. 19.30 i Kolding Teater; Horsens Ny Teater ti. kl. 19.30, Musikhuset Esbjerg to. kl. 12 (ungdomsforestilling), Roskilde Teater ma. den 1.10. kl. 19.30

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu