Læsetid: 2 min.

UDSTILLINGER

Kultur
28. september 2001

(2. sektion)

*Klar form
Hyldest til Denise René er en udstilling, der fejrer en af de store personligheder i verdenskunsten: En kvinde, nemlig galleristen Denise René, der samlede en række af tidens førende kunstnere omkring sit galleri i Paris, grundlagt i 1944. I 1947 blev hun gallerist for Robert Jacobsen og Richard Mortensen, mens kunstnere som Poliakoff, Jean Arp, Le Corbusier, Dewasne, Deyrolle, m.fl. allerede havde indfundet sig. En udstilling med samme titel blev vist på Charlottenborg for 50 år siden. Værkerne hidrører bl.a. fra Renés egen samling.
Gl. Holtegaard, Attemosevej 170, Holte. Åbner i dag. Ti. 11-20, on.-fr. 11-16, lø.-sø. 11-17. Til 18. nov.

*Poul Gernes Alt godt fra Gernes er titlen på en stor udstilling, der er kurateret af kunstprofessoren Erik Steffensen, som sidste år udgav en bog om sin afdøde kollega. »Den gamle viking« har nærmest kultstatus hos de unge kunstnere, og hans kunst synes mere sprælsk end nogensinde. Det er mur- og rumkunst, skulpturer og malerier m.v. Udstillingen blev i sommer vist på Nordjyllands Kunstmuseum.
Kunstforeningen, Gl. Strand 48, Kbh. Åbner i mor. Ti.-sø.
11-17. Til 18. nov.

*ZEBRA er en sammenslutning af kunstnere, som arbejder med grafik. Den blev dannet for 24 år siden. I år er inviteret gæsterne Jesper Frabricius, Anja Franke, Bertil Skov Jørgensen Frans Jacobi og Kristine Kemp samt studerende fra Kunstakademierne i København og Odense. Desuden deltager de faste medlemmer, naturligvis.
Den Frie Udstillings Bygning. Oslo Pl. Dgl. 10-17. Til 7. okt.

*Charlotte Mosen Jensen udstiller sit »kunstarbejde«, projektet DEN LILLE HAVE, den berlinske kunstner Oliver van den Berg viser en række skulpturelle maskiner med titlen »Videobug Berlin-København/Test Sequence II, mens Jesper Rasmussen viser ruminstallationer med titlen »1:1:« Hans værker er netop blevet præmieret af Statens Kunstfond.
Overgaden, Overg. neden Vandet 17, Kbh. Ti.-sø. 13-17. Til 14. okt.

*Den tyske maler Jörg Immendorff udstiller nye malerier. Herom skriver Per Kirkeby i kataloget: »Som Münchhausen har Immendorff stukket armen ind i ulvens mund og hele vejen gennem dyret og ud og fået fat i halen og krænget den på vrangen. Og ulven er en blød larve i en stille verden.«
Galleri Bo Bjerggaard, Pilestræde 48, 2. Kbh. Ti.-fr. 12-18, lø. 11-15. Til 13.okt.

*Børnehaverne i Herningområdet fik i august måned udleveret 128 engangskameraer – ét til hver stue – og børnene fik til opgave at agere fotografer og levere deres bud på virkeligheden, oplevet i børnehøjde. Resultatet er en udstilling
»Børn bag billeder II«. Danmarks Fotomuseum, Museumsgade 28, Herning. Ti.-sø. 12-16:30. Til 4. nov.

*Heerup sort på hvidt er en udstilling, som tager udgangspunkt i museets egen omfangsrige samling, der er skænket af et af Heerups enke Marion Heerup. Her kan ses Heerups vidunderligt-poetiske linoleumssnit.
Heerup Museum, Rødovregård. Åbner i mor. Til 25. nov. Ti.-sø. kl. 11-16, on. kl. 11-21

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her