Læsetid: 2 min.

UDSTILLINGER

Kultur
21. september 2001

(2. sektion)

Udstillinger
*Den tyske maler Jörg Immendorf udstiller nye malerier i:
Galleri Bo Bjerggaard, Pilestræde 48, 2. Kbh. Ti.-fr. 12-18, lø. 11-15. Til 13.okt.

*Sydafrika-Danmark er et symposium på International Ceramic Center i Skælskør, hvor keramikere fra de to lande bor og arbejder sammen. Der er åben dag på centret på søndag 11-17. Desuden afholdes et seminar om keramik i Sydafrika på Kunstindustrimuseet lø. 29. sep. 13-16.
Guldagergård, Heilmannsvej 31A, Skælskør. www. ceramic .dk

*Børnehaverne i Herningområdet fik i august måned udleveret 128 engangskameraer – ét til hver stue – og børnene fik til opgave at agere fotografer og levere deres bud på virkeligheden, oplevet i børnehøjde. Resultatet er en udstilling.
»Børn bag billeder II«. Danmarks Fotomuseum, Museumsgade 28, Herning. Ti.-sø. 12-16.30. Til 4. nov.

*Mønstring: Mellem arabesk og objekt er en udstilling, der fylder alle salene i Brandts Klædefabrik. Her stilles der ind på yngre billedkunstneres interesse for at arbejde med mønstre, men ud over malerier strækker værkerne sig over vægge og gulve. Det er værker fra de seneste 40 års billedkunst, som har gjort brug af mønstre og grid: Fra Andy Warhol over Frank Stalla til danske Marianne Grønnow.
Brandts Klædefarbik, Odense. Åbner i mor. Ti.-sø. 10-17. Til 17. dec.

*Arbejder- og industrimaleren Victor Brockdorff, der har gjort mange stileksperimenter i det 20. århundrede, har haft hverdagen som gennemgående tema i sin politiske kunst. Han udstiller i:
Cathrinesminde Teglværksmuseum, Broager. Ti.-sø. 10-16. Til 28. okt.

*Heerup – sort på hvidt er en udstilling, som tager udgangspunkt i museets egen omfangsrige samling, der er skænket af Heerups enke, Marion Heerup. Her kan ses Heerups vidunderlige, poetiske linoleumssnit.
Heerup Museum, Rødovregård. Åbner i mor. Til 25. nov. Ti.– søn. kl. 11-16, ons. kl. 11-21

*I morgen åbner Moesgård Museum multimedieudstillingen »På sporet af mennesket – Dawn of the Human Spirit.« Udstillingen forsøger at følge menneskets åndelige udvikling, som den har sat sig spor i kunstneriske frembringelser på hule- og klippevægge verden over. En udstilling i udstillingen er desuden »Ekko fra urtiden« med Jens Bjerres fotografier af hulemalerier fra Australien og Sydafrika. Her ses to bisoner fra den berømte hule i Lascaux i Sydfrankrig. De er dateret til ca. 18.000 f.v.t.
Ti.-sø. 10-17, fra okt.-apr. 10-16. Til 13, jan. 2001

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her