Note
Læsetid: 2 min.

KLASSISK

Kultur
5. oktober 2001

*Ligeti György Ligetis opera Le Grand Macabre har haft premiere på Det Kgl. Teater. Det er Den Kongelige Operas chefpar, Kasper Holten og Michael Schønwandt, der i denne sæson arbejder sammen om den danske førsteopførelse af det moderne mesterværk. Ligeti skrev Le Grand Macabre til operaen i Stockholm i 1978, og siden da er værket blevet en klassiker, som nu endelig også kan opleves på Det Kongelige Teater.
I aften kl. 20 på Gamle Scene samt 9., 16. og 24. oktober

*Bartók Frem til 7. 10. inviterer DR til DR KlaverFestival 2001. Festivalen folder sig ud i Københavns koncertsale, i Radio, i tv og på internet. Festivalen er bygget op omkring 23 koncerter, som præsenterer 20 pianister fra ind- og udland, heraf flere deciderede verdensnavne. Ved næste koncert får Radiosymfoniorkestret besøg af Andreas
Haefliger. Marek Janowski dirigerer. Men festivalens hjemmeside skriver om koncertens ’ændring’, men oplyser ikke om hvilken ændring. Samme tid og sted skal der ifølge DR’s magasin Klassisk Musik finde en Bartók-portræt-koncert sted, med opførelse af en klaverkoncert. De kan trygt regne med at et eller andet finder sted i Radiohusets Koncertsal:
I aften kl. 20 i Radiohusets Koncertsal. Flere oplysninger på www.dr.dk/klaverfestival

*Indisk Der er koncert i Aalborg med klassisk nordindisk musik. Dipak Sharma: bansuri & Subrata Manna: tablas. Sharma spiller bansuri, en tværfløjte af bambus stemt i et ret dybt register, og Manna spiller tablas, to håndtrommer, der vha. en raffineret teknik spilles med alle ti fingre. Den nordindiske klassiske tradition tilhører den modale musiktradition, hvor der improviseres udfra en raga, der definerer skala, grundtone m.m. Der startes langsomt og afdæmpet, hvor melodi-instrumentet udforsker stemninger og raga'ens karakter, hvorefter musikken udvikles mod et afsluttende rytmisk klimaks i tæt samspil mellem rytme- og melodiinstrument.
Sø. kl. 20 på Huset, Hasserisgade 10, Aalborg

*Skovgaard Danielsen – Under temaet MISSING LINK UNPLUGGED er der kammerkoncert på Den Frie Udstilling i København. ATHELAS Sinfonietta Copenhagen fejrer musiklovens 25 års jubilæum med værker af Trevor Wisharts (Fanfare and Contrapunctus), Morten Skovgaard Danielsen (Missing Link), Ib Nørholm (Englebrev), Fuzzy (Uddrag af 16 Fuglestykker), Jens Hørsving (Viscous Choirs).
Lø. kl. 16 på Den Frie Udstilling, Oslo Plads

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her