Læsetid: 2 min.

Bogkort

30. august 2002

(2. sektion)

*Regine Det amerikanske litterære magasin The Literary Review koncentrerer sig i et nyt nummer om mindre kendte sider af kendte forfatteres liv. Hele to danske forfattere er med: Den amerikanske, men i her i landet bosatte Thomas E. Kennedy har skrevet et essay om forholdet mellem Regine Olsen og Søren Kierkegaard med udgangspunkt i den famøse og måske fiktive Regine Olsens Dagbog, der udkom sidste år. Og den indiske forfatter Tabish Khair – for tiden tilknyttet Engelsk Institut, KU – har skrevet en kort tekst og et digt om to fotografier af Karen Blixen. I øvrigt er der essays om især nutidige forfattere og kunstnere fra hele verden.

*Digteri Bag det noget mærkværdige navn Mgasin VI&I gemmer sig et poetisk tidsskrift med klar base i Århus og omegn. Nyeste nummer kortlægger især begivenhederne ved Arden Digtfestival, som tydeligvis var både en lille og vellykket festival. Og så er der et væld af digte. Med enkelte fine sager imellem, her fra en serie om frugter af Tomas Dahlgaard: »Kære Brombær// Du overholder ikke betingelserne/ For at være med i vores konkurrence/ Om at være den tykkeste frugt/ Alligevel synes vi du skal henvende dig/ i henkogningsafdelingen på den gamle fabrik// Mvh Frugtkomiteen«. Pris er ukendt, flere oplysninger kan, så vidt vides, opnås via postmaster@poetklub.dk

*Samtiden Det norske kulturtidsskrift Samtiden, der ubesværet bevæger sig fra skønlitteratur til international politik, er ude med et nyt nummer. Der er længere interviews med den amerikanske forfatter og samfundskritiker Gore Vidal og med filosoffen Slavoj Zizek. Sidstnævnte udtaler sig om alt fra karneval til 11. september: »Det vigtige ved 11. september er, at datoen markerer slutningen på Vietnam-syndromet. Nu er det os, som er offeret.« Man finder også en artikel af Dario Fo om tilstanden i italiensk politik. Se mere på www.samtiden.no

*Bogklub Radiokanalen BBC World Service lancerer nu det, de selv kalder »verdens største bogklub« – de har trods alt 150 millioner lyttere. Første bog, der skal læses og diskuteres, er den amerikanske humorist Garrison Keillors nyklassiske Lake Wobegon Days. Alle kan sende spørgsmål og kommentarer til BBC’s hjemmeside, www.bbc.co.uk, det endelige program sendes den 25. september.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu