Nyhed
Læsetid: 2 min.

Sloter-dijk og Strid

Nye udgivelser med spændvidde fra Drude Dahlerup til James Bond
Kultur
12. september 2002

Efterårsbøger
Jakob Martin Strid, der originalt har fornyet den satiriske, danske tegneserie, er efterårets es på Politisk Revys Forlag. Dels udsendes nye, tegnede historier under titlen, Den skaldede mand, dels udkommer Strids værste, en opsamling af bl.a. de længe udsolgte hefter, Vi hader alting, og Jorden går under år 2000.
Med Pirelli & Firestone cementeres en klassiker blandt tegneserier. Brødrene Claus og Jesper Deleuran tegnede disse striber om to detektiver til Information i 70’erne.
Strid har også tegnet omslag til bogen om JuniBevægelsens 10 år, Udfordring Europa, redigeret af Drude Dahlerup. Som et filosofisk stridsskrift betegnes Asger Sørensens Forskning, etik og konsekvens, der behandler genteknologien. Politisk Revys Forlag har også bl.a. russisk litteratur, Roland Barthes og en bog af Udo Erasmus om sundt fedt kontra dræberfedt på sin bedding.

Kant og Rank
Om kulturforagten og kulturtabet hos det moderne mennesker handler et stort essay, Masse & foragt, af den kontroversielle Karlsruhe-professor, Peter Sloterdijk. Det udkommer på Peter Thielsts Det lille Forlag, som også kan byde på klassiske sværvægtere som Immanuel Kants Kritik af den rene fornuft og Otto Ranks psykoanalytiske Fødselstraumet. James Bond var oprindeligt en bogserie af Ian Fleming, og dens 50-års jubilæum fejres af forlaget Forum med Goldfinger og I hendes Majestæts hemmelige tjeneste.
Forlaget udsender flere spændingsbøger, herunder en dokumentarisk af Niels Brinch og Jes Dorph-Petersen om 17 danske kriminalsager. Nyt også fra Claes Johansen og Jostein Gaarder samt en biografi over Karl Stegger.

Morten Piils bedste
Jan Guillou har skrevet en historisk reportage i debatbogen, Heksenes forsvarere, der leder frem til incest og pædofili i vore dage. Den kommer på Modtryk. Supernova hedder en ungdomsroman af Anders Johansen, og historikeren Benito Scocozza har skrevet en satire over det akademiske miljø og politiet. Den populære Rune T. Kidde udgiver en tegneserie om bl.a. den sørgelige jul under titlen Pissehuen – og andre tragiske fortællinger. Med Poul Fernand kan man brække tungen på titlen, Det identiskes ophævelse i Adornos negative dialektik.
Morten Piils bedste biografoplevelser genenm 40 år er en af de store nyheder på Informations Forlag. Film på hjernen hedder den. Her er også udkommet en 11. september-bog af den slovenske in-filosof, Slavoj Zizek, Velkommen til virkelighedens ørken. Noget så sjældent på vore grader som en tongansk forfatter, Epeli Hau’ofa, introduceres med fortællinger fra den opdigtede stillehavsø, Tiko. I den mere politiske afdeling fortæller Jonathan Power Amnesty Internationals historie, og Michael Hardts og Antonio Negris Empire er blevet kaldt ’et kommunistisk manifest for det 20. århundrede’.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her