Nyhed
Læsetid: 1 min.

Svensk inspiration

Kultur
19. oktober 2002

Jonathan Franzen, amerikansk forfatter til den prisbelønnede samtidsroman Korrektioner, der netop er udkommet på dansk, aflægger i disse dage visit i Sverige. I et interview i Dagens Nyheter fredag afslører Franzen, at en af hans største inspirationskilder er det svenske forfatterpar Sjöwalls og Wahlöös Beck-romaner. Det er især personernes kompleksitet, der fascinerer den amerikanske forfatter: »Karaktererne lever og vokser og overrasker læseren, næsten som hos Proust. Hvem havde troet, at vi skulle komme til at holde af Gunvald Larsson?«.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her