Nyhed
Læsetid: 1 min.

Anmeldt i ugen

Kultur
21. november 2002


*Åsne Seierstad: Boghandleren i Kabul. Et familiedrama. Oversat af Peter Nielsen. 272 s., 225 kr. Gyldendal
Boghandleren i Kabul af den norske forfatter og Afghanistan-kyndige tv-journalist Åsne Seierstad er en chokerende almindelig beskrivelse af hverdagen i et ulykkesramt land.
Marie Louise Kjølbye, 18. nov.

*Per Højholt: Turbo. 2. udg. 72 s., 125 kr. Gyldendal
Det tjener Gyldendal, som 1994 blev Per Højholts forlag, til ære, at man i dag genudsender et af hans kult-omgivne hovedværker, digtkredsen Turbo fra 1968. Dermed får nye læsere chance for at erhverve, eje, invadere og i ro studere en af de betydeligste og besynderligste frembringelser i det 20. århundredes danske digtning.
Erik Skyum-Nielsen, 19. nov.

*OMDANNELSE – 11 former, red. Ida Vesterdal og Kirsten Dehlholm. 192 s., 148 kr. Informations Forlag i samarbejde med Hotel Pro Forma og VIA
En tankevækkende ny bog giver spændende indsigter i spørgsmålet om dannelse. Der er flere faldgruber, men bogen fortjener mange læsere.Jørn Lund, 20. nov.

*Jean Malaurie: Thule – Det yderste land. Oversat af Poul O. Andersen. 452 s. ill., 499 kr. Gyldendal
Den franske opdagelsesrejsende Jean Malaurie har begået et billed-smukt og imponerende værk om udforskningen af Thule-landet og dets befolkning. Steffen Fog, 20. nov.

*Jón úr Vör: Hvil din vinge i mit digt. På dansk ved Gorm Henrik Rasmussen og Magnús Gestsson. Med portræt af forfatteren. 58 s., 149 kr. Vindrose
Jón úr Vör forsøgte den kunst, der måske er sværest af alle: det naturligste udtryk. For mange blev det en provokation, for islandsk poesi var det en vigtig fornyelse.
Erik Skyum-Nielsen, 20. nov.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her