Nyhed
Læsetid: 2 min.

Bogkort

Kultur
28. november 2002

*Byens Kro Helt unge digtere og lidt ældre digterinder er samlet i et lyrisk team, som læser op af egne værker på Byens Kro i aften. Man kan høre Naja Marie Aidt, Anne Lise Marstrand-Jørgensen, Kristian Leth, Anders Søgaard og Pia Tafdrup; tre af dem er endog meget aktuelle, med nye digtsamlinger udgivet dette efterår – Søgaard kom med sin anden bog, Tasseografier, i september, Naja Marie Aidts store billed-digtbog Balladen om Bianca udkom i starten af denne måned. Og Kristian Leths debut, Land, kom i forgårs. Oplæsningen starter som altid klokken 20, der er gratis adgang.

*Reception Tidsskriftet Reception skrives og redigeres af nutidige og forhenværende studerende ved Institut for Nordisk Filologi, Københavns Universitet. Det nyeste nummer er helliget temaet »Provins«, hvilket i litterær henseende indbefatter et genoptrykt essay af Knud Sørensen, interview med Bent Vinn Nielsen og Ida Jessen, analyser af Simon Grotrian og et djævleblændt opgør med Søren Ulrik Thomsens storby-fetichisme, som Nikolaj Frydensbjerg Elf ganske enkelt kalder en »omvendt pastoralidyl«. Man savner vel først og fremmest noget om Hans Otto Jørgensen, hvilket ikke skal skjule, at Reception er et besøg værd. Start f.eks. på www.reception.hum.ku.dk

*Litteraturfilm Et samarbejde mellem forlaget Gyldendal og selskabet Kollektiv Film ApS giver litterært interesserede danskere mulighed for at købe en række fremragende, danske film om forfattere på video. Således er Jytte Rex’ to stærkt roste film om henholdsvis Palle Nielsen og Inger Christensen og Christian Braad Thomsens film om henholdsvis Karen Blixen og Svend Aage Madsen nu tilgængelige for det købende publikum.

*Hvedekorn Det nye nummer af tidsskriftet Hvedekorn imponerer med indlagt plakat, begået af den engelske kunstnergruppe Greyworld. I øvrigt præsenteres den sædvanlige blanding af etablerede navne og friske debutanter, her skal blot nævnes Thomas Krogsbøls umanerligt fine digttitel »Sproget bliver mindre og mindre, og jeg er cool nok med det« samt det faktum, at kritikeren og akademikeren Frederik Stjernfelt folder sig ud i noget, der ligger på kanten mellem fakta og fiktion – og vel først og fremmest er inspireret af Højholts blindgyder.

*Bestsellerliste Det er stadig Jakob Kvists portrætbog Møllehave, der sælger mest i landet for tiden, tæt fulgt af Johannes Møllehaves egen udgivelse af tilfaxede beskeder fra vennen Halfdan Rasmussen. Herefter følger Leif Davidsens Dostojevskijs sidste rejse, Peder Bundgaards Kim Larsen-biografi og de to journalister Morten Pihl og Jakob Priess-Sørensens bog om Brixtofte-skandalen.

*Davidsen Hvis man nu alligevel er i Wien, men savner lidt kulturelt input fra hjemlandet, kan man i aften gå hen til Kulturforum DanAustria, hvor Leif Davidsen læser op af egne værker for den interesserede, østrigske offentlighed. I morgen læser han op på Österreichische Gesellschaft für Litteratur.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her