Nyhed
Læsetid: 2 min.

Bogkort

Kultur
21. november 2002

*Historier fortælles der flere af, når Dansk Forfatterforening i aften inviterer publikum indenfor. Sognepræst Flemming Pless fortæller om de bibelske historier bag malerierne i foreningens barokstue, forfatterne Jesper Wung-Sung, Ole Sohn og Cato Thau-Jensen fortæller om deres nye bøger, lyrikeren Erik Trigger Olsen læser op af sine digte, og forfatteren og oversætteren Niels Brunse fortæller om sin oversættelse af Mesteren fra Petersborg af J.M. Coetze.
Strandgade 6, Christianshavn. Kl. 19.30-22.30.

*Forskning Et ambitiøst arbejde med Henrik Ibsens skrifter igangsat i 1998 i Norge kommer til at koste ca. 20 mio. kroner mere end først budgetteret. Projektet består af et omfattende forskningsarbejde, hvor alle manuskripter og udgaver af Ibsens værker bliver nøje gennemgået. Resultatet bliver et 30-binds værk, hvoraf halvdelen er kommentarbind. Endvidere etableres en stor database med et utal af søgemuligheder.
»Efter min mening har Norge som kulturnation ikke andet valg end at fuldføre arbejdet,« udtaler professor og projektleder Vigdis Ystad til Aftenposten.
Projektet og finansieringen af de ekstra 20 mio. kroner vil blive drøftet på et møde i det norske Kulturdepartement i næste uge.

*Rohinton Mistry Den indisk-canadiske forfatter Rohinton Mistry er aktuel med den nye roman, Family Matters. Ligesom det roste værk En hårfin balance, der udkom på dansk i 1997 på Cicero, udspiller romanen sig i det Bombay, som Mistry forlod i 1975 i en alder af 23 år. Family Matters har været genstand for stor opmærksomhed – også i USA, hvor Mistrys forlæggere har planlagt en markedsføringsturné. Men forfatteren værger sig mod at rejse til landet, idet de nye sikkerhedsregler i amerikanske lufthavne retter sig mod canadiske statsborgere med herkomst i muslimske land, og dermed også rammer ikke-muslimske indrejsende. Mistry betragter denne form for racisme som en »uhørt ydmygelse«, og forlaget Random House har, ifølge Dagens Nyheter, meddelt de boghandlere, han skal besøge, at »Mistry som farvet person gang på gang bliver brutalt tilbageholdt i hver eneste lufthavn.«

*Bestseller I aften kl. 22.30 er Vagn Lundbye hovedperson i Bestseller Samtalen på DR2. Lundbye, der modtager Akademiets Store Pris på 300.000 kr. for sit forfatterskab, udgav tidligere i år den selvbiografiske roman Trefoldighedsbarn. I samtalen fortæller forfatteren om sin opvækst og om sit omfattende forfatterskab.

*Formidling Mine erindringer er titlen på en inspirationsbog af kvinden bag forlaget GIX, Ingegerd Jenner Løth. Bogen, der udkom i går, skal fungere som værktøj til de erindringsskrivende. Den medfølgende cd-rom rummer skabeloner og andet, som kan bruges i det konkrete skrivearbejde.
Bogen er en af de første udgivelser på det forholdsvise nye århusianske forlag, som har planlagt at udgive flere bøger i erindringsgenren.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her