Nyhed
Læsetid: 2 min.

Bogkort

Kultur
7. november 2002

*LAB Det er tid til litteraturkollektivet Øverste Kirurgiskes månedlige oplæsninger på The Lab. Denne gang optræder Jørgen Gustava Brandt, Naja Marie Aidt, Rasmus Nikolajsen, Bo hr. Hansen, Birgitte Krogsbøll og Tomas Thøfner, konferencier (med legendarisk cigar og slidt herrejakke) er Niels Ivar Larsen. Som altid er der gratis entre og god, udenlandsk øl i fadølsanlægget. Adressen er Vesterbrogade 107, oplæsningerne finder sted i dag klokken 20.

*Slam Det er ikke poesislam, men derimod Poetry Slam, der afholdes i Kvarterhuset, Jemtelandsgade, Amager i aften kl. 20. Det sker under temaet »At ryge eller ikke ryge...«; man kan vel regne med rygende mængder af energi og intensitet på scenen, også selvom pressemeddelelsen oplyser, at arrangementet er røgfrit! Aftenens vært er Janus Kodal, entre koster 20 kr.

*Fra udlandet I morgen fra 13.30 til 18 præsenterer forlaget Per Kofod en række udenlandske forfattere, der er kommet på dansk i løbet af efteråret. Det sker i KafCaféen og i Arnold
Busck på Købmagergade, man kan møde så vægtige navne som de to nordmænd Kjell Askildsen og Thorvald Steen, amerikanske Siri Hustvedt og franske Anna Gavalda.
Samme Siri Hustvedt samtaler senere samme dag (fra 16 til 18) med Leonora Christina Skov i KVINFO’s lokaler, der ligger på Christians Brygge 3.

*På landet Landbohistorisk Selskab har udgivet en engelsksproget artikelsamling om læse- og skrivefærdighed på landet fra 1600-tallet og fremefter, kaldet Writing Peasants. Artiklerne, der stammer fra en konference, som blev afholdt i 1998, rokker alle ved myten om, at de danske bønder var analfabeter; overraskende mange af dem kunne både læse og skrive, viser det sig. Man koncentrerer sig derfor om de forskellige tekst-genrer, de danske bønder skrev i og blev inspireret af – og om de funktioner, det at læse og skrive kunne have på landet i det, man inden for forskningen kalder det tidligt-moderne Europa.
Klaus-Joachim Lorenzen-Schmidt & Bjørn Poulsen: Writing Peasants. 284 s., 248 kr. Landbohistorisk Selskab.

*Jacobsen »I. P. Jacobsen møder...« er titlen på en række arrangementer, der afholdes på Det Kongelige Bibliotek de næste fire mandage. Den 11. november møder I.P. Jacobsen digteren Henrik Nordbrandt, hvilket resulterer i oplæsning, musikalske indslag og kyndig præsentation ved litteraturkritiker (og anmelder ved denne avis) Erik
Skyum-Nielsen. »Jacobsen møder...« fortsætter den 18. og 25. november samt 2. december med deltagelse af henholdsvis Søren Ulrik Thomsen, Morten Søndergaard og Pia Tafdrup, møderne indledes uden undtagelse klokken 17.

*Lyngby Opdateret lokalhistorie eller en ny form for kulturel antropologi? Center for Tværfaglige Urbane Studier har udgivet de to tekster »Her begynder Lyngby« og »Lyngby her og der« i et bind, men som tête-beche. Der er billeder og analyser af blandt andet Lyngby Hovedgade. Der er også masser af fotografier og landkort. Forfatterne er Kirsten Marie Raahauge og Katja Øder Hansen. Bogen koster 150 kr.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her