Nyhed
Læsetid: 1 min.

Musketerer bærer Dumas til Pantheon

Kultur
3. december 2002

De jordiske rester af den franske forfatter Alexandre Dumas er blevet stedt til endeligt hvile i Pantheon kirken i Paris. Indsvøbt i et blåt fløjlsklæde med inskriptionen »Alle for en, en for alle,« en frase fra et af Dumas’ mest famøse værker De tre musketerer, vil forfatterens kiste være placeret centralt i kirken, indtil den skal begraves i et sidekapel. Tusinder så til mens kisten blev eskorteret fra senatet til Pantheon kirken. »Alexandre Dumas vil endelig tage plads ved siden af sine litterære brødre, Victor Hugo og Emile Zola,« sagde den franske præsident Jacques Chirac ved ceremonien.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her