Nyhed
Læsetid: 1 min.

Dansk minimalisme – på tysk

Kultur
16. januar 2003

*Trods sin beundring for eksperimenter, ville den franske naturalist Emile Zola ikke blot være videnskabsmand, men også kunstner, og efterstræbte en form, hvormed et værk kunne udødeliggøres. Forfatteren Jens-Martin Eriksens beretninger Jonatan Svidts Forbrydelse er netop udkommet på tysk og har fået fine anmeldelser på den anden side af grænsen. Særligt fortællingen ’Seth’ høster roser. I Süddeutsche Zeitung skriver anmelderen at »fortællingens protokolagtige minimalisme... gør Seth til et eksperiment, som selv Zola ville have benævnt som kunst.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her