Nyhed
Læsetid: 2 min.

Bogkort

Kultur
13. februar 2003

*NORDICA 19 Det nye nummer af NORDICA lever i sit indhold op til sin undertitel – Tidsskrift for nordisk teksthistorie og æstetik, og indledes med et bidrag til debatten om fremtidens danskfag.
Herefter udfolder sig et bredt repertoire af artikler, der dækker den nordiske litteratur. Blandt andet kan nævnes en analyse af Strindbergs Fadren med belysning af hans brug af Ibsens Gengangere som polemisk forlæg for dramaet. Endvidere påvises med teoretisk assistance ligheden mellem romankaraktererne Jastrau fra Kristensens Hærværk og Leopold Bloom fra Joyces Ulysses.

*Årets Bogarbejde Komiteen under Foreningen for Boghåndværk har netop indkaldt bogudgivelser til bedømmelsen af Årets Bogarbejde 2002.
Formålet med udvælgelsen af Årets Bogarbejde er at skabe opmærksomhed om den dansk-producerede bog, dens design og tekniske kvaliteter samt at hædre fagets udøvere. I bedømmelsen vil komiteen tage hensyn til bogens funktion, æstetik og tekniske udførelse.
De udvalgte bøger vil i lighed med tidligere år blive præsenteret på Kunstindustrimuseet og efterfølgende på bogmesserne i Frankfurt og Leipzig samt diverse danske museer. I forbindelse med åbningen af udstillingen i København uddeles xylograf F. Henriksen-Medaljen og foreningens Ærespris samt diplomer.
Udstillingen er åben fra 23. maj-15. juni, og der udgives et katalog over de udvalgte bøger.

*Forfatterpris Forfatteren Poul Vad er blevet tildelt Jeanne og Henri Nathansens Mindelegat på 100.000 kroner. Han får forfatterprisen som anerkendelse for et rigt forfatterskab, der inden for prosaen strækker sig fra sart realisme over essays og monografier om danske malere til den barokke romanfantastik - på én gang klassisk og helt nyskabende, lyder motiveringen.
Bestyrelsen for fonden har endvidere tildelt forfatteren Ida Jessen et fødselsdagslegat på 25.000, mens forfatteren Vivian Nielsen har fået et dramatikerlegat på 25.000 kroner.

*Orden Den fornemme franske orden Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres, er blevet tildelt forlæggeren Per Kofod og oversætteren Lars Bonnevie, oplyser Bogmarkedet.
Per Kofod fik ordenen for sit mere end 35-årige virke for udbredelsen af kendskabet til fransk litteratur i Danmark, hvor han på sit forlag har udgivet fransk litteratur, samt for sit arbejde i Frankrig fra 1965, hvor han var ansat hos Sven Nielsen i Presses de la Cité og drev bogcafe med optræden af tidens store forfattere.
Lars Bonnevie blev udmærket for sit mere end 30-årige virke som oversætter af fransk litteratur. En oversættergerning, der omfatter forfatterskaber som Celine, Houellebecq og Le Clézio.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her