Læsetid: 2 min.

Bogkort

6. februar 2003

*Alfabet P2’s litteraturmagasin har lørdag premiere på
Poesiportalen, der ugentligt vil finde nye veje ind i poesiens labyrint og give uautoriserede indføringer i poesi, oplyser DR. I den første udsendelse vil digteren Niels Lyngsø føre lytterne ind i ’Skyernes verden’ via B. S. Ingemann.
Ugens klassiker er Vilhelm Grønbechs William Blake - Digter - Kunstner - Mystiker.

*Bibelleksikon Som følge af den nye autoriserede oversættelse af Bibelen i 1992 og bibelforskningens udvikling siden udsendelsen af 1.-udgaven fra 1960’erne, udkom Gads Bibel Leksikon i 1998 i revideret udgave. 75 procent af stoffet var nyskrevet, samtlige kort var nytegnede, og teksten blev ledsaget af 300 stregtegninger (anmeldt i Information 27. marts 1998). 3. februar udkommer det bibelleksikale værk i en vægtig 1-bindsudgave, der er identisk med 2-bindsudgaven fra 1998 – kun faktuelle fejl er rettet. Og så er prisen tilmed næsten halveret. 699 kr. for godt og vel 1.000 sider, der spænder fra Ab til Åsyn. Geet Hallbäck og Hans Jørgen Lundager Jensen har redigeret.

*Forfatteraften 10. februar kl. 19 byder Hovedbiblioteket og FOF Århus på en aften med forfatteren Mads Brenøe. Aftenen vil forene oplæsning og dialog.
Brenøe debuterede i 1993 med novellesamlingen Så megen vrede, der vakte opsigt med sine fortællinger om voldtægt og mord, inspireret af splatterfilm og ikke mindst Brett Easton Ellis’ kultklassiker American Psycho. Selv kalder Brenøe sig historiefortæller med en kulsort humor. Den nyeste roman, Bjerget, handler således om den ekstremt overvægtige Jens.

*Fødselsdagsoplæsning
»Dèr på kanten af den runde kugle sidder han og kysser på sin blyant. Fløjter lidt og trykker på sit hjerte ... ud af hjertet flyver solens fugle.«
I anledning af Jens August Schades 100 år inviterer Dansk Forfatterforening 11. februar kl. 19 oplyste ånder indenfor i domicilet Strandgade 6. En række af danske ordkunstnere vil hylde den lyse digter med udvalgte tekster af egen og Schadesk tilvirkning. Deltagerlisten ser foreløbig ud som følger: Jens Blendstrup, Lars Bukdahl, Katrine Marie Guldager, Marianne Larsen, Viggo Madsen, Eske K. Mathiesen, Chili Turèll og Morti Vizki.

*Kultur og teknologi I dag kommer det nyeste eksemplar af Kulturo. Tidsskrift for moderne kultur på gaden. Kulturo #16 sætter fokus på teknologien og dens forskellige manifestationer og implikationer i den moderne kultur. Det omhandler blandt andet robotter og cyborgs, arkitekten Eisenman, den omsiggribende mobiltelefoni og Brian Enos ambient-musik. Der forefindes artikler om teknologi og rationalitet, russisk avantgardekunst samt Kierkegaard og det fotografiske blik. Prominente herrer som Heidegger, Latour, Luke Skywalker, Michael Hardt og sidst men ikke mindst, Gud, gæster også dette teknologi-baserede temanummer. Tidsskriftet koster 49 kroner.
www.hum.ku.dr/littvid/kulturo

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu