Læsetid: 1 min.

Gåden Blanchot er død

25. februar 2003

Den franske filosof og forfatter Maurice Blanchot, døde den 20. februar i en alder af 95 år, skriver Le Monde. Blanchot var forfatter til en række essays og fiktioner, og var en af det 20. århundredes mest fremtrædende kritikere. Jacques Derrida, Michel Foucault og Gilles Deleuze har skrevet om og beundret Blanchot. På dansk er kommet ’Orfeus’ blik og andre essays’. Man vidste meget lidt om Blanchot og har til tider troet at han var død. Således havde Gyldendal ikke, som det ellers behører sig, et portrætfoto af Blanchot på omslaget til Orfeus’ blik.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu