Nyhed
Læsetid: 2 min.

Bogkort

Kultur
13. marts 2003

18. marts offentliggøres det, hvem der skal modtage den første Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne på fem millioner svenske kroner.

Prisen er indstiftet af den svenske regering og administreres af Statens Kulturråd. Det er en årlig international pris med særligt sigte på børne- og ungdomslitteratur, der har til formål at fremme børns og unges læsning. Prisen kan gå til en enkelt forfatter eller til personer eller organisationer, som arbejder med at fremme børns og unges læsning, og skal have dimension af på et globalt niveau at fremme børns rettigheder.
Juryen på 12 personer er nedsat, skriver Bogmarkedet.

I aften kan man møde blandt andre jubilaren Svend Åge Madsen, fødselaren Arne Herløv Petersen, Søren Jessen og Vagn Lundbye, der just har modtaget Radioens Romanpris i Bestseller på DR2.

Aftenens program er forårets første, og hver uge frem til midten af maj vil DR2 hver torsdag kl. 22.30 sende aktuelle bognyheder.

Forårets udsendelser byder på indslag om Klaus Rifbjerg, der er aktuel med Sæsonen slutter, den engelske forfatter William Boyd samt Jan Sonnergaard, der udsender Jeg er stadig bange for Casper Michael Petersen - den sidste del af trilogien, der blev indledt med Radiator.

Som noget nyt i programmet er der hver uge et bud på en moderne klassiker, hvor man kan høre om værker som Per Højholts Gittes monologer og sprogekvilibristen Halfdan Rasmussens Tosserier.

Portalen koordinat.dk har et halvt år på bagen. Aktiviteterne udspringer hovedsageligt på internettet, der såvel fungerer som den enkelte forfatters udstillingsvindue som intern kommunikation mellem medlemmerne. Ud over publicering af digte på www.koordinat.dk og udgivelse af tidsskriftet Ordkide er oplæsningsarrangementer et af gruppens væsentligste aktiviteter.

Folkekirkens Nødhjælps butik FISK i Krystalgade har i aften inviteret koordinat.dk til deres tilbagevendende kulturcafe og 15. marts afholder koordinat.dk deres fjerde oplæsning på Andys Bar i Gothersgade. Yderligere kan Erik Scherz Andersen opleves i Odense 18. marts med blandt andet Jannik Hjorthave og Viggo Madsen, mens Lars-Emil Woetmann kan opleves på Ord på Hjuls tilbagevendende arrangementer på Byens Lys på Halmtorvet første lørdag i de næste par måneder.

I aften kl. 19.30 sætter sognepræst Leif Bork Hansen filosoffen Søren Kierkegaard ind i en nutidig sammenhæng og sammenligner ham med forfatteren Villy Sørensen.

Sørensen stiller - med baggrund i Kierkegaards værk Begrebet Angest - skarpt på de menneskelige spaltninger. Han siger ikke som Kierkegaard enten-eller, men udslynger et vanskeligt og uhåndterbart hverken-eller i sit opgør med forenklingerne. Rammerne for arrangementet er Lyngby Sognegård, Stades krog 9.

For anden gang inden for kort tid forlader en erfaren redaktør Hans Reitzels Forlag for en stilling i det Bonnier-ejede Akademisk Forlag. Dorte Ipsen tiltræder 1. april en stilling som forlagsredaktør.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her