Nyhed
Læsetid: 2 min.

Bogkort

Kultur
6. marts 2003

*Genudgivelse Forlaget Arena genudgiver Taber og vinder af Poul Vad (Gyldendal 1967) som tre selvstændige romaner efter den oprindelige bogs tre dele, nu betitlet: Dagene, Døgnet, Døren. Denne opsplitning betyder, at man kan læse romanerne hver for sig uden at tage hensyn eller have kendskab til de to andre.
De seneste års interesse for 60’erne og 70’ernes kunst og litteratur har ført til genudgivelser af blandt andet Hans-Jørgen Nielsen og Jørgen Leths samlede digte, Per Højholts Turbo og Klaus Høecks Projekt Perseus. Med denne udgivelse genintroduceres et større prosaværk af en af de vigtige forfattere fra perioden. 120 kr. Ingen rabat ved køb af alle tre bøger. Udkommer 11. marts.

*Reprise Forfatteren Mary McCarthy (1912-1989) oplever i øjeblikket en renæssance i USA som essayist og romanforfatter. Hendes mest Berømte roman, Gruppen, fra 1963 udkom første gang på dansk i 1964. Romanen udgives nu i en ny udgave med revideret oversættelse, indledning og nyskrevet efterskrift af professor Hans Hertel.
Gruppen leverer et skarpt og nærgående portræt af 30’ernes USA og beskriver, hvordan periodens fremskridtstro gik tabt.
Amerikanske kritikere var forargede over McCarthys detaljerede seksuelle realisme, mens især europæiske kritikere var begejstrede for romanen.
’Damen med barberbladet’, som McCarthy blev kaldt, havde et særligt tilhørsforhold til Danmark. Således udkom hendes litterære, politiske og kulturkritiske essays på dansk med den karakteristiske titel Tværtimod.
438 s., 179 kr. Aschehoug. Udkommer 14. marts.

*Skriftserie Forlaget Hikuin ved Moesgård Museum i Århus indleder en ny skriftserie, Vejledning til Danske Kirker, der med korte oplysende tekster suppleret med farvefotografier vil bidrage til oplysning om historien i gamle og nyere danske kirker. Serien er inspireret af de overskuelige og ensartede kirkevejledninger, som i mange år har kunnet købes i tyske og engelske kirker og vil blive udbygget, når tid og økonomi tillader det.
Første hæfte i serien portrætterer Mårslet Kirke og er skrevet af Mogens Skaaning Høegsberg og Martin Wangsgaard Jürgensen ved Afdeling for Middelalderakæologi ved Aarhus Universitet.
www.hikuin.dk

*Poetisk forår Et sikkert forårstegn, som lyriske gemytter vil vide at appreciere: I aften skyder Øverste Kirurgiske Lab-scenens poesisæson i gang med oplæsning af følgende forfattere: T. S. Høeg, Hans Holten Hansen, Nina Søs Vinther, Birgitte Krogsbøll/Vibeke Henningsen. Endvidere optræder bandet Sauna Liv og kirurgerne Jens Blendstrup og Thomas Krogsbøl samt måske en ekstra gueststar. The Lab, Vesterbrogade 107 B, kl 20. Gratis adgang.

*Bestseller På lørdag får forfatteren til romanen Nordkraft, Jakob Ejersbo, overrakt Boghandlernes Gyldne Laurbær.
Bestseller på DR2 byder i aften kl. 22.30 på et tilbageblik på en kometkarriere uden sidestykke. Nordkraft er udkommet i næsten 30.000 eksemplarer og i otte oplag. Den ligger stadig på toppen af bestsellerlisten og er ved at blive oversat til tysk, hollandsk, svensk, norsk og finsk.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her