Nyhed
Læsetid: 2 min.

Bogkort

Kultur
19. juni 2003

*Potter-mania Natten mellem fredag og lørdag udkommer den længe ventede Harry Potter and the order of the Phoenix. Det har fået flere boghandlere i København til at holde åbent, når bogen kl. 01.01 frigives fra det engelske forlag. Den femte bog i rækken er en vægtig sag på 768 sider, der er blevet omhyggeligt bevogtet og omgivet af meget hemmelighedskræmmeri. Natten til mandag lykkedes det dog nogle tyve at stjæle 1.000 eksemplarer af bogen til en værdi af ca. 11 millioner kroner fra en lagerbygning i det nordlige England.

*Litterær scene Festivalgængerne på årets Roskilde Festival får mulighed for at hengive sig til andet end musik, når en række af Danmarks forfattere og lyrikere optræder på litteraturscenen, Spoken Word.
Hovednavnene er etablerede forfattere og lyrikere som Peter Laugesen, Jan Sonnergaard, Jørgen Leth og T.S. Høeg. Men også forfattere som Pablo Henrik Llambias, Mette Moestrup, Kristian Leth, Jeff Matthews, Thomas Boberg og Ander Søegaard vil bidrage.
Spoken Word er en særskilt festival i festivalen med program fra torsdag til søndag, hvor der vil være fokus på den nyskabende og eksperimenterende litteratur. De omkring 50 optrædende spænder fra ’unplugged’ oplæsning til poetryslam og anden poetisk performance. I aftentimerne vil der være stand-up og teatersport, hvor etablerede hold dyster på improvisationstalentet.
Bag projektet står Højskolernes Hus med støtte fra blandt andet Litteraturrådet.

*Standart Det nyeste nummer af Litteraturmagasinet Standart er på gaden med anmeldelser af det forgangne kvartals vigtigste bogudgivelser inden for genrerne roman, kortprosa, lyrik, kritik og tidsskrifter. Desuden sæsonens måske sidste interview med Jan Sonnergaard og stand in-tema om krig med artikler om blandt andet krigens retorik og krigen som normaltilstand.
www.standart.nu

*Oversættelse I dag præsenteres den italienske oversættelse af Sven Åge Madsens roman Genspejlet på Det danske Institut i Rom. Genspejlet er oversat til italiensk af Maria Valeria D’Avino med titlen Rigenesi og er netop udkommet på forlaget Iperborea. Oversættelsen præsenteres af forfatter såvel som oversætter.

*Anmelderi Den tidligere KGB-agent Alexander Vassiliev har sat internetboghandlen
Amazon.com stævne i retten, skriver Bogmarkedet. På portalen kan kunder og læsere frit og anonymt indlevere anmeldelser, der kun i begrænset omfang redigeres eller modereres af Amazons redaktører.
Således har den britiske jurist John Lowenthal kritiseret bogen The Haunted Wood: Soviet Espionage in Ameraica – The Stalin Era, som Vassiliev er medforfatter til, i stærke vendinger: »Bogens overflod af af fejl og dens strategiske udeladelser gør den påviseligt utroværdig. Jeg mener, at bogen er så langt under minimumsstandarden for journalistiske og videnskabelige retningslinjer, at den ikke bør opnå nogen form for seriøs anerkendelse.«
Anmeldelsen kan læses i sin helhed på www.amazon.com

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her