Nyhed
Læsetid: 2 min.

Bogkort

Kultur
12. juni 2003

*Forfatterinder Den amerikanske forfatter Valerie Martin modtog overraskende i sidste uge dette års Orange Prize For Fiction. Hendes roman Property slog favoritter som Zadie Smiths Autografmanden og Donna Tarts The Little Friends.
Property er et intensivt studie af forholdene under den amerikanske slavehandel i det 19. århundrede. Den tager afsæt i sydstaterne og er centreret omkring en kvinde, der lever i et ulykkeligt ægteskab med ejeren af en sukkerplantage i Louisiana.
Orange prisen tildeles hvert år en kvindelig forfatter, der har udgivet et værk på engelsk.
Supermodellen og forfatteren Sophie Dahl udgjorde en tredjedel af dommerpanelet.

*Pris En universitetslærer fra Oxford er netop blevet tildelt den lukrative Samuel Johnson pris for sin biografi om den russiske digter, Alexander Pushkin. T.J. Binyon modtog prisen for sit portræt af Pushkin, der er det første af sin art i 60 år.
Af motiveringen lød blandt andet: »T. J. Binyons biografi om Pushkin er produktet af forfatterens årelange dedikation til sit subjekt. Da Pushkin ikke nemt lader sig oversætte til engelsk, har Binyon påtaget sig en svær opgave for at åbenbare hans genialitet for os, og har skrevet en gribende og intim redegørelse over hans liv og død.«
Prisen er på 30.000 pund. Claire Tomalin, der fik Whitbread prisen for sin Samuel Pepys biografi, var også blandt de nominerede.

*Antologi I anledning af udgivelsen af antologien Nye Nordiske Landskaber afholder Dansk Forfatterforening i aften kl. 19 reception i domicilet Strandgade 6 i København.
Baggrunden for antologien er et seminar, der blev afholdt i Sverige i foråret under samme titel med deltitlen perspektiver for litteraturen i det multikulturelle samfund. Der mødtes forfattere, der lever og skriver i Norden, men som har vidt forskellig kulturel baggrund.
Initiativet til seminaret og bogudgivelsen kom fra Nordisk Litteratur- og Bibliotekskomité (Nordbok) under Nordisk Ministerråd, hvorfra antologien kan rekvireres.
Dansk Forfatterforening står for gennemførelse af projektet.

*Køn Den dansk-arabiske kultursammenslutning Assununu, afholder i aften kl. 20 sæsonens sidste arrangement: Køn, kønnere, kønnest i Møstings Hus på Frederiksberg. Til lejligheden kommer lyrikeren og mediepersonen Barween Habib fra Bahrain. Habib har udgivet en række digtsamlinger og er desuden nyheds- og kulturvært i Dubai tv.
Desuden kommer digteren F. P. Jac, der vil fortælle om Køn eller kærlighed. De to digtere vil sammen med elever fra Forfatterskolen efterfølgende læse op af deres digte. Programmet afsluttes med musik.

*Alfabet P2’s litteraturmagasin Alfabet sender på lørdag to timers radio direkte fra Gyngen i Århus. Til denne premiere på Alfabet ud af huset, der opsøger landets litterære miljøer, kan cafégæster og lyttere blandt andre møde forfatterne Christian Dorph, Mette Moestrup, Kirsten Thonsgaard, Mikkel Wallentin og Carsten René Nielsen akkompagneret af Souvenirs, der står for de musikalske bidrag.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her