Nyhed
Læsetid: 2 min.

Bogkort

Kultur
5. juni 2003

*Lærerbogklub Gyldendal og Danmarks Lærerforening lancerer i samarbejde en ny bogklub, der primært henvender sig til folkeskolelærere og lærerstuderende. Lærerbogklubben udsender sin første kampagne til efteråret.
Danmarks Lærerforening har cirka 88.000 medlemmer.
»Med den nye bogklub vil vi tilgodese lærernes ønske om at kombinere fagligt og pædagogisk indhold med et bredt udbud af skøn- og faglitteratur,« siger Tine Weppler, direktør for Gyldendals bogklubber.
Stig Andersen, næstformand i Danmarks Lærerforening er positiv over for samarbejdet med forlaget, som han mener, vil komme lærerne til gode.

*Sentura Den 15. udgave af Sentura – magasin for litteratur og levende billeder, er netop kommet på gaden. Temaet er ’det fremmede’, som redaktionen mener, man bør gøre sig bekendt med. »Det fremmede er en farve, øjet aldrig har set. Det fremmede er et ord, der ikke kan oversættes til modersmålet,« skriver Merete Pryds Helle.
Magasinet rummer et interview med Ib Michael, samt artikler om fremmedlegemer som organiske udposninger, rumteleskoper, sprogets grønne mænd, kult-klassikere, James Bond, Lars Bukdahls dadaismer, tv-kanalen Al-Jazeera, Kafka, forfattere bosat i fremmede lande, kvinder i krigsfilm samt meget mere.
På www.sentura.dk kan man se en udførlig indholdsoversigt, og samtidig læse redaktionens leder.
Sentura kan erhverves i løssalg formedelst 59,50 kroner.

*Råd Litteraturrådet afholdt
2. juni sit sidste møde, hvor det informerede de litterære foreninger og institutioner om opbygningen af den nye struktur på kunststøtteområdet.
Det afgående Litteraturråd benyttede endvidere lejligheden til at give det tiltrædende Litteraturudvalg under Kunstrådet tre anbefalinger og tre råd med på vejen. Kort fortalt lyder anbefalingerne: at fastholde den direkte støtte til forfatteres, oversætteres og formidleres arbejde samt at fremme dialogen mellem det nye kunststøttesystems organer, offentligheden og de litterære foreninger og institutioner. Desuden opfordres det nye udvalg til at påtage sig et ansvar for, at litterære institutioner som Forfatterskolen, Det Danske Forfatter- og Oversættercenter på Hald Hovedgård og de litterære prisudvalg under Kulturministeriet har statslig bevågenhed og bevillingsmæssige muligheder for at udføre deres opgaver.
De tre råd lyder som følger: åbenhed, forandring med fornuft og at stikke en finger i jorden.

*Forfatningspoesi Hvis man ikke har tænkt sig at sidde og læse grundloven alligevel, kan man komme ned på The Lab på Vesterbrogade 107b og blive bekendt med dansk poesis seneste forfatningsrevision. Sådan lyder en opfordring fra Øverste Kirurgiske, der byder velkommen til sin 28. månedsoplæsning i aften kl. 20. Der er gratis adgang og deltagelse af blandt andre: Jens Blendstrup, Adam Drewes, Rahman Elsaadi, Jab mica och el, Thomas Krogsbøl, MC-Gulerødderne (Mikko Jensen: syrebeats, Claus Ejner: ord) samt Viggo Madsen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her