Læsetid: 1 min.

H.C. Andersen på godserne

Vestsjællands Amt har fundet H.C. Andersen frem til at kaste lys over landsdelen
23. juli 2003

Publikation
Vestsjællands Amt har et litterært projekt i gang og har i den forbindelse kunnet bruge den uopslidelige H.C. Andersen til at kaste lys over også denne udmærkede del af riget med en nydelig publikation, H.C. Andersen og Vestsjælland (76 s., 150 kr.), forfattet af Stig Fjord Nielsen.
Tilsammen mere end seks år tilbragte digteren her, tiden i Slagelse latinskole tegner sig for mesteparten, og der gives i den sammenhæng et mere forsonligt portræt af den lunefulde rektor Meisling. Hurra for Slagelse, og for Korsør, hvor Baggesen blev født, og Sorø, hvor den ældre forfatterven Ingemann holdt til med sin Lucie. Men ellers er det digterens dagbøger, der leverer koloritten og nærmest ordret fortællingen om de talrige ophold på egnens herregårde, Basnæs, der husede digteren 37 gange, Holsteinborg med 15 besøg gennem årene, og så fremdeles.
Bogen er komponeret efter stederne, og det giver ustandselige spring i kronologien. Noget nyt bringes ikke på bane. Digteren har leveret så overvældende meget materiale om sit liv, at det bare er at vælge ud, så er der til endnu en bog om den underlige mand, der gav sig tid til at være bl.a. forlystelsesråd for herregårdsfolket og stadig kan kaste glans over en landsdels kultur- og turistliv. Bogen kan også fås på engelsk. Forude vinker 200-års fødselsdagen. Måtte digtningen overleve.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu