Nyhed
Læsetid: 2 min.

Bogkort

Kultur
7. august 2003


v./ Mette Størum Krogh
*Brunchoplæsning Forlaget Bændelormen holder brunchoplæsning på Hackenbusch på Vesterbrogade nu på lørdag kl. 12. De til menuen hørende forfattere vil være Tomas Thøfner fra Øverste Kirurgiske, Alan Hammerlund fra Ord på Hjul samt Maja Lucas.

*Højholt-måned Den bebudede markering af, at Århus Kunstbygning i august har udnævnt Per Højholt til ’Månedens forfatter’, udskydes en uge. Således flyttes Steffen Brandts oplæsning af udvalgte Højholtdigte til 14. august. Det samme gælder for Carsten Puggaards gennemgang af Højholts forfatterskab. Tidspunktet er uændret – kl. 16. Ligesom stedet – Århus Kunst-bygning

*Ny roman Manden som gik på jorden er en bog med intet mindre end tre forfattere: Ketil Bjørnstad, Torstein Bieler og Lage Fosheim. Romanen har vakt en del debat i hjemlandet Norge, hvilket skyldes dens markante religions- og mediekritik. Den litterære elite delte sig i to lejre efter udgivelsen. Der var de, som følte sig overbeviste om, at romanen ville blive en bestseller, og de, der troede, at den handlede om Gud.
»Men Manden som gik på Jorden handler ikke om Gud. Den handler om mennesker og menneskers forhold til det uforklarlige. Og den stiller spørgsmålet, om det er pengemagten, de religiøse ledere – eller måske en amerikansk mediemogul bosiddende i Indien, der sætter den globale dagsorden,« siger Ketil Bjørnstad og påpeger, at romanen er tænkt som en moderne fabel for voksne, både troende og ikke-troende.
Manden som gik på Jorden: Ketil Bjørnstad, Torstein Bieler og Lage FosheimOversat af Mogens Wenzel Andreasen. 286 s., 249 kr. Cicero. Udkommer 14. august

*St. Bogdag Det Danske Forfatter- og Oversættercenter Hald Hovedgård holder lørdag 16. august St. Bogdag i Parken ved Hald, der byder på bogoplevelser for både børn og voksne. Her vises mangfoldigheden i læsningens og litteraturens verden, som man kan gå på opdagelse i fra kl. 10-17. Den boglige dag byder på intet mindre end 30 forskellige arrangementer. Heraf kan nævnes børnebogsalon, litterær skattejagt, verdens måske største digt, maratonoplæsning, præsentation af de litterære selskaber i Danmark og deslige. Skulle læselysten stige gradvist i løbet af dagen, kan man i Bogladen erhverve sig såvel antikvariske som nye bøger, før man tager derfra. Komplet program på·
www.storebogdag.dk

*Bogfest I 2002 arrangerede boghandlerkæden Bog & idé en litteraturfestival i Århus, hvor overskuddet på 90.000 kroner gik til Børneprojekt Danmark. Nu iværksættes et lignende initiativ i København i perioden 10.-24. september. Dronningesalen i Det Kongelige Bibliotek danner ramme om bogfesten, der byder på følgende forfattere: Benny Andersen, Johannes Møllehave,
Leif Davidsen, Karin Fossum, Ib Michael, Thomas Boberg, Ebbe Kløvedal Reich, Jan Kjærstad, Per Olov Enquist, Jostein Gaarder, Linn Ullmann og Niels Frederik Dahl. Overskuddet fra billetsalget går direkte til Red Barnet.
Program kan ses på: www.bogfest.dk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her