Nyhed
Læsetid: 1 min.

Anmeldt i ugen

Kultur
4. september 2003


*Dorthe Nors. Stormesteren. 172 s., 228 kr. Samleren
Nogle bøger er som en infektion. En svært smitsom læsefeber, der kræver, at man holder sig i sofaen til sidste side. Og det er hér i litteraturens intensivafdeling, man finder Dorthe Nors anden roman Stormesteren. Signe Lindskov Hansen, 30. aug.

*Hizb ut-Tahrir i Danmark – farlig fundamentalisme eller uskyldigt ungdomsoprør? Af Malene Grøndal, Torben Rugberg Rasmussen og Kirstine Sinclair. 272 s., pris 248 kr. Aarhus Universitetsforlag
Vi kan glæde os over, at der med bogen nu foreligger et materiale, således at diskussionen om Hizb ut-Tahrir kan foregå på et betydeligt mere nuanceret og kvalificeret grundlag end tilfældet har været hidtil. Michael Irving Jensen, 1. sep

*Valdemar Kappel: Oplev Slesvig- fra Kielerkanalen til Skamlingsbanken. 147 s. ill. Bogklubben
Ved et forholdsvis grundigt gennemsyn præsenterer bogen præcist og konsekvent besøgsværdige steder fra Nord til Syd, fra Kongeå til Eidern. Ved næste raid skal den med i handskerummet, for Kappel har virkelig sans for relevante adresser.
Georg Metz, 1. sep.

*Liza Marklund: Røde ulv, oversat af Ina Nielsen. 341 s., 268 kr., Fremad
Liza Marklunds historie er tempofyldt og veloplagt i alle faser.
Peter Dürrfeld, 3. sep.

*Åke Edwardson: Sejl af Sten, oversat af Søren Vinterberg. 384 s., 348 kr. Fremad
Bogen er ganske enkelt for lang, der er for mange tomgangsdialoger af den type, hvor personerne siger »mmmm«, når de får noget lækkert at spise.Peter Dürrfeld, 3. sep.

*Thomas Boberg: Invitation til at rejse. Rejseminder. 640 s., 269 kr. Lindhardt & Ringhof
Thomas Boberg afslutter sin rejsetrilogi med et monstrum af en erindringsbog, der synes at være skrevet i en rasende poetisk feberrus.Lars Movin, 3. sep.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her