Nyhed
Læsetid: 2 min.

Bogkort

Kultur
25. september 2003

*Dickens Selskabet Et nyt dansk selskab er åbent for alle, der holder af Charles Dickens (1812-1870) og hans værker. Det har til sigte at arrangere foredrag, debat- og filmaftener, centreret om forfatterens litterære univers.
6. oktober kl. 19.30 afholdes der stiftende møde i Teatermuseet, Christiansborg Ridebane 10-18, hvor initiativtagerne vil fortælle om selskabets baggrund og målsætning, såvel som præsentere det kommende års aktiviteter. Det er meningen, at der på sigt skal etableres kontakt til det London-baserede Dickens Fellowship, ligesom Dickens Selskabet i Danmark også kommer til at udgive et blad med aktuelle artikler og bidrag.

*Nettidsskrift Det nordiske kunsttidsskrift Nu har længe haft et højere ambitionsniveau end økonomien tillod. Siden Nifca, Nordic Institute for Contemporary Art for nogle år siden tilbagetrak sit bidrag til tidsskriftet, har dets fremtid derfor været uvis. I går blev den nye, driftsikre webportal Nu-E, som indtil videre skal erstatte papirtudgaven, lanceret. På www.nu-e.nu præsenteres nyheder, anmeldelser, kunstnere, projekter, videoer, arkiv, kalender, debatforum, adresser og links. »Der har været en mangel på et forum på nettet som formulerer, hvad der sker i det svenske og nordiske kunstliv,« siger John-Peter Nilsson, der er tidligere redaktør og nu ansvarlig for portalens magasindel, til Dagens Nyheter.

*Katalog Vangsgaards Antikvariat har henved 900 katalognumre at byde på i Katalog 7, der kan rekvireres i Fiolstræde i København, hvor de har til huse eller på www.vangsgaards.dk. De litterære kategorier er fordelt på skønlitteratur, historie, kunst og arkitektur, Danmarks topografi, Grønland, Medicinhistorie og varia.

*Antikvarisk Bogfest Fra i dag og frem til søndag danner Ridehuset i det centrale Århus ramme om provinsens største antikvariske bogfest, hvor antikvariater fra hele landet byder sig til og møde med forfattere, udstillinger og Poetry-Slam er blandt tilbudene til de århusianske læseheste.
Foruden det store bogmarked vil man blandt andet kunne opleve en udstilling ved Århus Kunstakademi samt Peter Laugesen med band, der forestår det musikalske indslag. Torsdag og fredag fra 13-20, lørdag fra 11-18, søndag fra 10-16.

*Nordisk efterår Den norske forfatter Hanne Østeravik læser op og fortæller om sin nye roman Uge 43, i aften kl. 18 som indledning til en række nordiske litteraturarrangementer, der forestås af Norden i Fokus i løbet af efteråret. Andre bidragydere er blandt andre den norske forfatter Merete Morken Andersen, den svenske forfatter Owe Wikström samt den islandske forfatter Einar Már Gudmundsson.
I foreningens lokaler vil man også kunne se den islandske fotograf Gudmundur Ingolfssons livtag med Reykjavik som første by i serien, Nordiske hovedstæder. Frederiks Bastion, Refshalevej 80 i København. Til 30. november. Program på www.nordenifokus.dk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her