Nyhed
Læsetid: 2 min.

Bogkort

Kultur
4. september 2003


v./ Mette Størum Krogh
*Høj på Højholt
»Hvor alt sammenfalder med sit billede hører virkeligheden op,« lyder en linje fra et af Per Højholts digte. Statsbiblioteket i Århus har netop slået dørene op for udstillingen Per Højholts visuelle verden, der viser en lang række manifestationer af den visuelle praksis, der har sat præg på hele hans forfatterskab. Her væves tekster, fotografi og billedkunst sammen foruden at levere smagsprøver på Højholts eksperimenter med lyd og oplæsning. Udstillingen er kurateret af cand.mag. Carsten Puggaard, der også har redigeret og leveret artikelstof til bogen, POETENS PRAKSIS, PERspektiveret, der kan erhverves sammesteds for 125 kroner.
Andre bidragydere er Højholt selv, Finn Stein Larsen, Nikolaj Frydensbjerg Elf, Jacob Kreutzfeldt, Poul Winther, Heike Arndt, Jo Dam Kærgaard og Ejnar Nørager Pedersen. Udstillingens plakat Ordhus til Højholt er kreeret af kunstneren Jørn Rønnau. Der er fri entré til udstillingen, der kan beses til 12. december.

*Litteraturradio
DR lancerer søndag 7. september DR Litteratur – en ny digital radiokanal, der dagligt vil transmittere intet mindre end 12 timers litterære udsendelser fra DR’s arkiv. Således vil de heldige digitale lyttere fra kl. 12-24 kunne tune ind på oplæsninger, genhør med danske skuespilleres fortolkninger af litterære mesterværker, forfatterportrætter og deslige. Der lægges ud med et to uger langt tema om Karen Blixen.

*Rettigheder
I takt med at interessen for dansk litteratur i udlandet er støt stigende i disse år, har forlagene hertillands sat stadigt flere ressourcer af til salg af rettigheder. Det gælder også Gyldendal, som pr. 1. oktober opretter et nyt agentur, The Gyldendal Group Agency, der skal håndtere film- og udlandsrettigheder for såvel moder- som datterforlag, oplyser forlaget. Agenturet får adresse i Klareboderne med Esthi Kunz, der hidtil har forestået moderforlagets rettighedssalg, som daglig leder.

*Ny poesisæson
Claus Bech-Nielsen, Pia Juul, Rasmus Heiberg, Morten Hjerl Hansen, Jens Blendstrup og Thomas Krogsbøl er de indbudte digtere, når Øverste Kirurgiske i aften kl. 20 indleder en ny poesisæson på The Lab, Vesterbrogade 107 B. Gratis adgang.

*Oplæsning
Dansk-Svensk Forfatterselskab afholder i samarbejde med Författarcentrum Syd den årlige torveoplæsning af digte fra Litteraturens Hus på Lilla Torg i Malmø. Premieren forestås i dag af Lise Andersen. Kristian Carlsson, Madeleine Brandin, F.P. Jac og Åsa Maria Kraft følger trop, henholdsvis 8., 9., 10., og 11. september. Alle dage kl. 12.30.

*Konkurrence
Café Funke på Nørrebro i København vil den sidste søndag i måneden danne ramme om et nyt litterært koncept med titlen Fungerer det? Indledende vil en inviteret forfatter læse op af sine værker, hvorefter tilmeldte kan indtage scenen med deres egne bidrag. Slutteligt vil den etablerede forfatter ud fra egne kriterier præmiere det indlæg, der ifølge ham fungerede bedst. Digtere som F.P. Jac, Lars Bukdahl, T.S. Høeg, Jens Blendstrup og Lars Frost er på plakaten, og næste dyst finder sted 28. september.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her